You are here

Μείωση στις ιντερνετικές αγορές

19/10/2012 15:58
Μείωση παρουσίασαν το τρίτο τρίμηνο του 2012 οι on-line αγορές όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του συνδρομητικού εργαλείου μέτρησης και ανάλυσης online αγορών στην Κύπρο – the i report.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ανακοίνωσαν σήμερα η εταιρεία ερευνών Evresis και η εταιρία υπηρεσιών διαδραστικού μάρκετινγκ ImarComms.

Όπως προκύπτει, οι online αγορές δεν συνέχισαν την ιδιαίτερα ανοδική πορεία ρεκόρ του περασμένου τριμήνου επιστρέφοντας στα αρχικά επίπεδα του έτους με 32,5%, καταγράφοντας μείωση 2,4% από το προηγούμενο τρίμηνο.

Σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2011 υπήρξε μείωση 1,3%.

Το i report κατέγραψε ότι το 13,1% των συνολικών online αγορών του τρίτου τριμήνου του 2012 έγιναν από κινητό τηλέφωνο, το 81,1% από ηλεκτρονικό υπολογιστή και το 5,7% από Tablet. Επίσης, τριπλασιάστηκαν οι online αγορές που έγιναν από το γραφείο φτάνοντας το 14,9%. Το 92% των online αγορών έγιναν από το σπίτι.

«Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2012 καταδεικνύουν μια πτωτική τάση η οποία θεωρείται φυσιολογική εφόσον υπάρχει αντίστοιχη τάση με το ίδιο τρίμηνο του περασμένου χρόνου αλλά και επειδή υπήρξε μια μεγάλη αύξηση το περασμένο τρίμηνο άνευ προηγουμένου», δήλωσε ο Διευθυντής της Evresis Νικόλας Νικολάου.

Όσον αφορά τις ιστοσελίδες και τα online shops απ’ όπου έγιναν οι αγορές, το i report κατέγραψε το Ebay να παραμένει το πρώτο με 58% και αύξηση 4,5%. Δεύτερη ακολουθεί η Amazon με 23,1% και αύξηση 9,4% και τρίτο το Asos με 14,3% και αύξηση 5,4%,

Από τα κυπριακά eshops η Cyprus Airways ανέβηκε στο 7,7% και τα Taxidia Mprosta στο 5,1%. Επίσης από τα υπόλοιπα online shops, το i report κατέγραψε ανάμεσα στα Top Ten μεταξύ άλλων - το Victoria Secret με 6%,το Play.com με 5,4%, και το beautybay με 5,1%.

«Παρόλο που αυτό το τρίμηνο δεν συνεχίστηκε η ανοδική πορεία των online αγορών σε όγκο το i report κατέδειξε αύξηση στην αξία των συναλλαγών με τα ποσά που ξοδεύτηκαν online από τους παραδοσιακούς big spenders να ξεπερνούν τις €2000 το τρίμηνο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ImarComms Περικλής Έλληνας.

Γ.Χ.