You are here

Συμφωνία €12 εκ. με Logicom για ψηφιακές υποδομές του κράτους

20/06/2019 15:39

Σύμβαση, με την Ανάδοχο Εταιρεία Logicom Solutions Ltd, για την υλοποίηση του Κυβερνητικού Ενοποιημένου Δικτύου (ΚΕΔ), με κόστος περίπου €12 εκατομμύρια, το οποίο  θα εκσυγχρονίσει τις ψηφιακές υποδομές ολόκληρης της κυβερνητικής μηχανής συνδυάζοντας τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και λειτουργικών δυνατοτήτων, σε όλα τα κτίρια του Δημοσίου, υπογράφει αύριο το πρωί το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το Κυβερνητικό Ενοποιημένο Δίκτυο θα καταστεί, το μεγαλύτερο έργο Ψηφιακών Υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς θα συνδέει τηλεπικοινωνιακά όλα τα κτήρια του Δημοσίου με ένα αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο.

Το  κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα  €12 εκ. περίπου, με διάρκεια υλοποίησης 18 μήνες, ενώ προβλέπεται και συντήρηση για οκτώ χρόνια, μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

Το έργο θεωρείται υψίστης σημασίας στην προσπάθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να μετασχηματιστεί ψηφιακά, καθώς θα αποτελέσει τη βάση για άλλες ψηφιακές ενέργειες και μελλοντικά έργα, έτσι ώστε να μπορέσει το κράτος να γίνει πολύ πιο αποδοτικό και να προσφέρει στον πολίτη τις καλύτερες  δυνατές υπηρεσίες.