You are here

Τον Μάρτιο τελικές αποφάσεις για οργανόγραμμα ΡΙΚ

28/02/2020 13:35

Εντός Μαρτίου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το νέο οργανόγραμμα του ΡΙΚ.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του ιδρύματος Ανδρέας Φράγκος αναφέρει στη StockWatch ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του ΡΙΚ με τον υπουργό εσωτερικών Νίκο Νουρή στην οποία συζητήθηκαν τα μεγάλα ζητήματα του ΡΙΚ, το θέμα του οργανογράμματος, το θέμα του νέου κτιρίου και περιθωριακά ωφελήματα.

Αναφορικά με το οργανόγραμμα, ο κ. Φράγκος αναφέρει ότι μέσα από την επικαιροποιημένη μελέτη της PWc τον Νοέμβριο του 2019 αλλά και μέσα από εντατικές διαβουλεύσεις με τις συντεχνίες του ΡΙΚ και υπηρεσιακούς «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις τελικές αποφάσεις πάντα σε συνεννόηση με το υπουργείο».

«Θα υποβάλλουμε το τελικό οργανόγραμμα στη βουλή σύντομα που θα βασίζεται σε ήδη συμφωνημένες βασικές αρχές όπως είναι η παραδοχή ότι η παρούσα κατάσταση πρέπει να αλλάξει, ότι αρχίζουμε την εφαρμογή του χωρίς θυματοποίηση καμίας θέσης εργασίας, ότι το οργανόγραμμα θα αναθεωρείται κάθε 2-3 χρόνια βάση των τρεχουσών αναγκών, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε οτιδήποτε για εξοικονόμηση κόστους και ότι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα εξεύρεσης του νόμιμου και δίκαιου τρόπου για την ανέλιξη των αορίστου χρόνου συνεργατών», τονίζει.

Στόχος μας, επισημαίνει, «είναι να πάμε με κοινή θέση συντεχνιών και ΔΣ. Στόχος είναι να παρθούν οι τελικές αποφάσεις τον Μάρτιο».

Όσον αφορά το κτίριο, σημειώνει ο κ. Φράγκος, «το ΡΙΚ ήδη έχει προχωρήσει με εκτίμηση της αγοραίας αξίας της γης και το αποτέλεσμα αναμένεται αυτήν την εβδομάδα ενώ αναμένεται από το υπουργείο εσωτερικών να κάνει τη δική του εκτίμηση μέσω του κτηματολογίου για να μας πει τελικά εάν θα αγοράσει τη γη ή θα προχωρήσουμε με προσφορές».

Κατά τη σημερινή συνάντηση, αποφασίστηκε να προωθηθεί κοινό δράσης για το νέο κτίριο.

«Είναι ανεπίτρεπτο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της Ευρώπης να είναι εγκατεστημένος σε τέτοια κτίρια επί αποικιοκρατίας», τονίζει ο κ. Φράγκος. Παρόλο που πληροί όλες τις προδιαγραφές καταλληλότητας, εντούτοις είναι αναγκαιότητα να ανεγερθεί καινούριο κτίριο», τονίζει.

Μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου, ενδεχομένως το ΡΙΚ να εξετάσει τη μεταφορά των γραφείων σε προκατασκευασμένα κτίρια.

Της Γεωργίας Χαννή