You are here

Lordos: Δύσκολες οι εκτιμήσεις για τουρισμό

17/09/2020 09:47

Στη δεινή θέση των ξενοδοχειακών εταιρειών λόγω της πανδημίας αλλά και τις ζοφερές εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ της Lordos Hotels Τάκης Κυριακίδης.

Σε ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού στη μετά COVID-19 εποχή είναι δύσκολες και παρακινδυνευμένες.

 «Το σίγουρο είναι ότι η χρονιά 2020 είναι χαμένη. Η κατάσταση είναι δραματική. Πάρα πολλά ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά για μήνες χωρίς προοπτική επαναλειτουργίας τουλάχιστον πριν τον Απρίλιο του 2021», τόνισε, προσθέτοντας ότι άλλα ξενοδοχεία που άνοιξαν τους τελευταίους 12 μήνες με στόχο να μειώσουν μερικώς τις ζημιές που θα είχαν εάν έμεναν κλειστά, αξιοποιώντας και τα κρατικά σχέδια στήριξης του προσωπικού, λειτουργούν με ιδιαίτερα χαμηλές πληρότητες και ετοιμάζονται να κλείσουν για τη χειμερινή περίοδο.

Υπογράμμισε ότι οι δύο πολύ σημαντικές αγορές, της Αγγλίας και της Ρωσίας, συνεχίζουν να είναι προβληματικές από πλευράς πανδημίας. «Μέχρι να διαφοροποιηθούν τα δεδομένα, παρά την εξαιρετική εικόνα που έχει η Κύπρος όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, περιοριζόμαστε στην άντληση ιδιαίτερα μειωμένου αριθμού επισκεπτών από μικρότερης δυνατότητας αγορές», είπε.

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι για την αντιμετώπιση των διαφοροποιημένων δύσκολων ημερών επιβάλλεται μεταξύ άλλων η μετεκπαίδευση του προσωπικού, η ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση σε όλους τους τομείς και η ανάπτυξη νέων αγορών.

Αναφορικά με τις προοπτικές του 2020, σημείωσε ότι παρά το ότι οι ζημιές θα είναι μικρότερες από ότι αναμενόταν, θα είναι ουσιαστικές αλλά ελεγχόμενες.

Υπογράμμισε ότι εκφράζεται αισιοδοξία για την πορεία του συγκροτήματος μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Τα ξενοδοχεία Golden Bay και Lordos Beach αναμένεται να βοηθηθούν από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Λάρνακας και την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαίου ενώ το Golden Coast αναμένεται να βοηθηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών ανέγερσης της μαρίνας Παραλιμνίου που γειτνιάζει του ξενοδοχείου.

Τα κέρδη της Lordos Hotels το 2019 ανήλθαν στα €2,69 εκ. από €2,74 εκ. το 2018.

Γ.Χ.