You are here

Lordos Hotels: Βελτίωση αποτελεσμάτων και μέρισμα

23/06/2022 10:02

Βελτίωση στα αποτελέσματά της αναμένει για το εξάμηνο του 2022 η Lordos Hotels, με την εταιρεία να προχωρά στην παραχώρηση μερίσματος 2,5 σεντ ανά μετοχή.

Όπως ανακοινώθηκε στο ΧΑΚ, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2022 θα είναι βελτιωμένα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του προηγούμενου έτους, λόγω κυρίως της αύξησης του κύκλου εργασιών.

Το 2021 η εταιρεία κατέγραψε κέρδη €1,47 εκατ. από ζημιές €2,88 εκατ. το 2020.

Το εξάμηνο του 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές €911 χιλ.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο πρόεδρος του ΔΣ Τάκης Κουφάρης ανέφερε ότι οι επιπτώσεις από τη ρωσο-ουκρανική κρίση είναι ήδη ορατές παντού «αφού βιώνουμε ρεκόρ πληθωριστικών τάσεων στην ενέργεια, σε πρώτες ύλες, είδη εστίασης κλπ».

Μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον, πρόσθεσε, οι ενέργειες του ΔΣ το 2022 στοχεύουν στην αποτελεσματική διαφύλαξη της οικονομικής ευρωστίας του Συγκροτήματος, με στοχευμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες που θα διαφυλάξουν και θα προσθέσουν σημαντικά στις μελλοντικές αποδόσεις των ξενοδοχείων μας, στην ψηφιακή και τεχνολογική αναβάθμιση του προσφερόμενου προϊόντος, στην παρακολούθηση και αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδιασμού με ιδιαίτερη στόχευση στη βελτίωση της απόδοσης των ξενοδοχείων, την ανάπτυξη νέων αγορών και τη συνεχή μετεκπαίδευση του προσωπικού.

Το διοικητικό συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική μερισματική πολιτική του Συγκροτήματος, τα αποτελέσματα του 2021, την προοπτική ικανοποιητικών αποτελεσμάτων το 2022 και την σχετικά καλή ρευστότητα του Συγκροτήματος, πρότεινε να καταβληθεί μέρισμα 2.5 σεντ ανά μετοχή, το οποίο εγκρίθηκε από τη γενική συνέλευση.

Γ.Χ.