You are here

Αναμένουν την τονωτική ένεση του Κατακλυσμού

26/05/2023 11:50

Με αδημονία αναμένουν το τριήμερο του Κατακλυσμού τα κέντρα αναψυχής στις παραλιακές πόλεις, περίοδο κατά την οποία ως είθισται, κατακλύζονται από επισκέπτες τα παράλια.

Οι παραλιακοί δήμοι αναμένεται να διοργανώσουν επίσης, πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με στόχο την προσέλκυση του κοινού.

Ποντάρουν σε ντόπιους και ξένους

Σε πληρότητες 100%, ποντάρουν όπως κάθε χρόνο οι χώροι εστίασης και κέντρων αναψυχής σε όλες τις παραλιακές πόλεις, δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνδέσμων ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής (ΟΣΙΚΑ), Νεόφυτος Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις στη StockWatch, ο κ. Θρασυβούλου είπε ότι «τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος αναμένουμε ‘φουλ’ πληρότητες διότι οι κύπριοι εκμεταλλεύονται το τριήμερο για ολιγοήμερες διακοπές και διασκέδαση».

«Αναμένουμε», πρόσθεσε, αυξημένη κίνηση και από την τουριστική αγορά, διότι από τον Ιούνιο εισερχόμαστε πλέον για τα καλά στη νέα τουριστική σεζόν.

Σε ότι αφορά το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, σύμφωνα με τον κ. Θρασυβούλου έχει αντιμετωπιστεί σε κάποιο βαθμό σε όλες τις επαρχίες.

Μεγάλη ανάσα το τριήμερο 

Στο ίδιο πλαίσιο τα όσα ανέφερε στη StockWatch ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου ιδιόκτητων κέντρων αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ο οποίος επεσήμανε ότι «τα μέλη μας αναμένουν με αγωνία την τονωτική ένεση του τριήμερου του Αγίους Πνεύματος από την εγχώρια αγορά».

Επεσήμανε ότι ειδικά οι νέοι μπορεί να πάνε από πόλη σε πόλη για να απολαύσουν τις εκδηλώσεις και το ψυχαγωγικό πρόγραμμα που διοργανώνει ο κάθε δήμος.

Ο κ. Λεβέντης, έκανε λόγο για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καφετέριες οι οποίες, όπως είπε, είναι υπεράριθμες, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα τους.

«Κάποιοι, ειδικά οι νέοι, θεωρούν ότι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουν μια τέτοια επιχείρηση, όμως δεν υπολογίζουν ότι η πίτα είναι συγκεκριμένη με αποτέλεσμα να κλείνει η μια καφετέρια και ν’ ανοίγει παραδίπλα μια άλλη».

Φουλ πληρότητες αναμένουν Αγία Νάπα - Πρωταράς

Την τιμητική τους έχουν το τριήμερο του Κατακλυσμού και τα τουριστικά θέρετρα Αγίας Νάπας και Πρωταρά, ανέφερε στη StockWatch, o εκπρόσωπος των κέντρων αναψυχής Ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου Πάμπος Αλεξάνδρου.

Πολύ καλές πληρότητες αναμένουν το τριήμερο του Κατακλυσμού οι χώροι εστίασης, καφετέριες, μπυραρίες και κλαμπ στα παραλιακά θέρετρα Αγίας Νάπας και Πρωταρά.

Σε σχέση όμως με την τουριστική σεζόν, ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε αγωνία, διότι όπως είπε ο μέχρι στιγμής τζίρος των επιχειρήσεων είναι μειωμένος από 30% έως 60% σε σύγκριση με πέρσι την ίδια χρονική περίοδο, ανάλογα με την επιχείρηση και την τοποθεσία που βρίσκεται.

Της Ηρώς Ευθυμίου