You are here

Η πώληση ξενοδοχείων ξελασπώνει τη Λούης

18/01/2021 17:28

Σημαντικές ζημιές λόγω του κορωνοϊού αναμένει για το 2020 η εταιρεία Λούης ωστόσο οι ζημιές υπερκαλύπτονται από τα κέρδη €84 εκατ. που προέκυψαν από την πώληση των πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με τα σημερινά δεδομένα και προβλέψεις, το καθαρό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι κέρδος μεταξύ €11 εκατ. και €15 εκατ.

Σημειώνεται ότι το καθαρό αποτέλεσμα ενδεχομένως να αυξομειωθεί με την ολοκλήρωση το ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Συγκροτήματος από τους εξωτερικούς ελεγκτές.

Αναφέρεται επίσης ότι μετά την πώληση των πέντε ξενοδοχείων τον Ιανουάριο, το Συγκρότημα προχώρησε άμεσα σε σημαντική μείωση των δανειακών του υποχρεώσεων και παράλληλα διατήρησε ταμειακά διαθέσιμα για τις μελλοντικές του ανάγκες.

Στη συνέχεια έλαβε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας συμπεριλαμβανομένης και της πρόσθετης χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Ως αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών, τα ταμειακά διαθέσιμα αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες του συγκροτήματος για το 2021.

Τα κέρδη της Λούης το 2019 μειώθηκαν στα €18,2 εκ. έναντι κερδών €30,2 εκ. το 2018.
 

Γ.Χ.