You are here

Το καλοκαίρι λειτουργούν οι νέοι ξενοδοχειακοί κολοσσοί

05/03/2023 06:00

Ανανεωμένη και με ολοκαίνουργιες μονάδες εισέρχεται η ξενοδοχειακή βιομηχανία στη νέα τουριστική σεζόν, ευελπιστώντας ότι θα αφήσει πίσω της, τα «πέτρινα» χρόνια της πανδημίας.

Ολοκαίνουργια ξενοδοχεία εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν σε όλες τις επαρχίες αλλά και τα ορεινά θέρετρα.

Στη Λεμεσό από την 1η Ιουνίου θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό το City of Dreams Mediterranean, το οποίο διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Melco, ήδη άνοιξε το βιβλίο κρατήσεων.

Το City of Dreams, το οποίο αποτελεί κομμάτι του καζίνο resort, θα αποτελείται από 14 ορόφους, είναι πέντε αστέρων με περισσότερα από 500 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Μεταξύ άλλων, θα διαθέτει συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους περί τα 10,000 τ.μ., υπαίθριο αμφιθέατρο, adventure park, χώρους εστίασης και πολυτελή καταστήματα. 

Έτοιμο για να υποδεχθεί φέτος τους πρώτους πελάτες του είναι και το «Limassol Brown Hotel», το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Λεμεσού, στην οδό Ανεξαρτησίας 117.

Θα στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με το κατάστημα H&M που άνοιξε πέρσι τις πόρτες του.

Πρόκειται για ένα boutique hotel που υλοποιείται από τον όμιλο εταιρειών Prosperity, σε συνεργασία με τη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Brown.

Στη Λεμεσό θα ανοίξει για το κοινό και το ξενοδοχείο NYX Hotel Limassol τεσσάρων αστέρων, το οποίο βρίσκεται στη Λεωφόρο Χριστόδουλου Χατζηπαύλου. Στην καρδιά της Λεμεσού στην οδό Αγίου Ανδρέα θα λειτουργήσει και το St. Andreas Hotel.

Λάρνακα

Στην πόλη του Ζήνωνα εκτός από το πεντάστερο ξενοδοχείο Radisson Beach Resort, υπό τη διαχείριση της Sunnyseeker Hotels, το οποίο λειτούργησε τον περασμένο Οκτώβριο και θα συνεχίσει ακάθεκτο και τη νέα σεζόν, θα λειτουργήσουν άλλες τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες.

Πρόκειται για δύο εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία στην Πύλα, το πρώην Stavros Hotel που θα φέρει υπό την ονομασία Best Western και το πρώην Aris Hotel, αλλά και το boutique Pallas Hotel.

Το νέο boutique hotel είναι της εταιρείας Nicolaides Group.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται επίσης να λειτουργήσει και το Solaar Boutique Hotel and Spa, το οποίο βρίσκεται στην παραλία της Ορόκλινης. Το καινούργιο ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 60 δωμάτια και τρεις επαύλεις.

Στη Λάρνακα, και συγκεκριμένα στα δημοτικά όρια του δήμου Δρομολαξιάς - Μενεού, στον παραλιακό δρόμο Μενεού βρίσκεται στα σκαριά το πρώτο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, το Parayialia Hotel.

Αγία Νάπα

Στην Αγία Νάπα λειτούργησαν από το περασμένο καλοκαίρι δύο ολοκαίνουργια ξενοδοχεία.

Το ένα αφορά το ξενοδοχείο Atlantica Sungarden Park, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο του τουριστικού θέρετρου και μόλις δύο χιλιομέτρα από την παραλία Nissi. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 4 διαφορετικούς τύπους δωματίων (double room, double swim-up room, family room with sliding doors, family room one bedroom) και ποικιλία εγκαταστάσεων.

Το δεύτερο, το οποίο δέχεται ήδη κρατήσεις για τη νέα σεζόν, είναι το ξενοδοχείο Chrysomare Beach Hotel & Resort του ομίλου Tsokkos Hotels & Resorts.

Το Chrysomare Beach Hotel & Resort στη λεωφόρο Nissi στην Αγία Νάπα, βρίσκεται στην παραλία Sandy Bay.

Πάφος

Στην Πάφο λειτούργησε πέρσι την άνοιξη το ξενοδοχείο Cap St. Georges Hotel & Resort, πέντε αστέρων.

Διαθέτει 163 δωμάτια με θέα στη θάλασσα και 39 σουίτες, συμπεριλαμβανομένης μιας προεδρικής έπαυλης επτά υπνοδωματίων.

Λευκωσία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα κατασκευαστικά έργα για τη μετατροπή της πολυκατοικίας Βάσου Λυσσαρίδη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε boutique ξενοδοχείο 33 δωματίων και 66 κλινών.

Τρέχουν επίσης τα κατασκευαστικά έργα στο πρώην ξενοδοχείο Χίλτον, νυν «The Landmark», στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το όλο project, εκτός από τις προσθηκομετατροπές στο υφιστάμενο ξενοδοχείο, θα περιλαμβάνει και δύο πύργους, έναν οικιστικό και έναν εμπορικό πύργο. Ο ένας θα είναι 22 ορόφων και ο δεύτερος 27 ορόφων.

Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα €100 εκατ.

Πάνω Πλάτρες

Στο ορεινό θέρετρο Πάνω Πλάτρες αναμένεται ότι θα λειτουργήσει φέτος το Tree Hotel, δυναμικότητας 128 κλινών. Θα διαθέτει επίσης χώρους υποδοχής,

Σε ολικό λίφτινγκ έχει υποβληθεί και το Pendeli Hotel με ένα κονδύλι της τάξης των €550.000.

Σε πλήρη ανακαίνιση έχει υποβληθεί και το ξενοδοχείο Splendid, στο κέντρο της κοινότητας Πάνω Πλατρών.

Της Ηρώς Ευθυμίου