You are here

Louis: Πήρε €180 εκ. από πώληση 5 ξενοδοχείων στην Ελλάδα

20/09/2019 09:40

Η εταιρεία Louis plc επιβεβαίωσε πριν από λίγο με ανακοίνωση που απέστειλε στο χρηματιστήριο αξιών Κύπρου ότι πώλησε πέντε ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα στα επενδυτικά ταμεία ακινήτων που διαχειρίζεται η αμερικανική εταιρεία Blackstone.

Oι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται είναι το Grand Hotel και το Corcyra Beach στην Κέρκυρα, το Zante Beach και το Plagos Beach στη Ζάκυνθο και το Creta Princess Beach στην Κρήτη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επιχειρηματική αξία πάνω στην οποία βασίστηκε η εν λόγω συναλλαγή συμφωνήθηκε στο ποσό των €178,6 εκ.

Η καθαρή τιμή πώλησης και το λογιστικό κέρδος που θα προκύψει θα υπολογιστούν κατά την ολοκλήρωση της πώλησης που αναμένεται να λάβει χώρα κατά ή περί το τέλος του 2019 μετά τον διαχωρισμό των πωληθέντων δραστηριοτήτων μέσω μερικής διάσπασης. 

Η Louis Hotels, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θα συνεχίσει να λειτουργεί τα πιο πάνω ξενοδοχεία υπό την διεύθυνση της HIP, ξενοδοχειακή εταιρεία που ανήκει στα επενδυτικά ταμεία της Blackstone.

 Η Louis Hotels διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Η Louis Hotels θεωρεί την πολυετή και επιτυχημένη παρουσία της στην Ελλάδα ουσιώδους σημασίας και ως εκ τούτου προτίθεται να την ενισχύσει δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα διατήρησης ξενοδοχείων .

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση έγκρισης από την επιτροπή προστασίας ανταγωνισμού της Ελλάδας και την εκπλήρωση όλων των προνοιών της συμφωνίας.

Η Louis Hotels αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του κυπριακού ομίλου Louis.

Δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων τα τελευταία 78 χρόνια και θεωρείται «υπολογίσιμος παίκτης» στην αγορά της ανατολικής Μεσογείου, όπου ελέγχει συνολικά 27 ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε Κύπρο και Ελλάδα.