You are here

Τα πάρτι μετακινούνται εκτός Λεμεσού

06/08/2020 07:41

Διέξοδο σε ιδιωτικά πάρτι εκτός Λεμεσού βρίσκουν οι νέοι μετά την έξαρση των κρουσμάτων στην πόλη και τις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν για αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού, επιφέροντας μεγαλύτερο πλήγμα στα κέντρα αναψυχής, που προσπαθούσαν να ανακάμψουν μετά το πρώτο lockdown.

Μείωση εργασιών μέχρι 70% στη Λεμεσό

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λεμεσό δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής Κύπρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι εκεί που πήραμε μια ανάσα ήρθαν οι νέες εξελίξεις, στοχοποιήθηκε η πόλη με τις διάφορες δηλώσεις  των επιδημιολόγων, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η δουλειά μας.

«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε, κλείστηκε στα σπίτια του, η δουλειά μας μειώθηκε μέχρι και 70% σε όλους τους χώρους εστίασης.  Οι μόνοι που κυκλοφορούν είναι οι ελάχιστοι ξένοι μόνιμοι κάτοικοι Λεμεσού επειδή δεν έχουν πανικοβληθεί ακόμη όπως οι κύπριοι».

Προσπαθούμε, πρόσθεσε, με νύχια και δόντια να κρατήσουμε το προσωπικό μας.

Φανερά ενοχλημένος από τα τελευταία γεγονότα τονίζει ότι δεν γίνεται να ισχυριζόμαστε ότι μόνο στη Λεμεσό υπάρχουν κρούσματα.  Η Κύπρος όλη είναι μια επαρχία.  Φοβήθηκε ο κόσμος και δεν κυκλοφορεί. Οι επιδημιολόγοι επικεντρώθηκαν στα κέντρα αναψυχής αφήνοντας έξω τις υπεραγορές, φούρνους και διάφορες άλλες επιχειρήσεις που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο».

«Είναι λάθος να στοχοποιείται μια μόνο βιομηχανία που προσφέρει πάνω από το 25% στο ΑΕΠ της χώρας.  Είναι αυτοκτονία. Επίσης, έσπρωξαν τους νέους στα ιδιωτικά πάρτι.  Παρατηρείται έξαρση στη διοργάνωση ιδιωτικών πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων, κάτι το οποίο θα έχει χειρότερα αποτελέσματα. Την περασμένη εβδομάδα οι νεαροί από τη Λεμεσό πήγαν στην Αγία Νάπα και στον Πρωταρά σε πάρτι που διοργανώνονται σε ιδιωτικές επαύλεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού οι ειδικοί θα πρέπει να εστιάσουν τις προσπάθειες τους στις εισόδους, στα αεροδρόμια και να διενεργούν σε όλους τους επιβάτες τεστ διότι με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους ήταν θέμα χρόνου να διαφεύγουν κρούσματα στην κοινότητα που δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιοι και να υπάρξει αναζωπύρωση.

Ιδιωτικά πάρτι από €50 έως €100

Η εικόνα στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου μπορεί να μην μοιάζει με αυτή της Λεμεσού, αλλά τα δεδομένα δεν έχουν διαφοροποιηθεί προς το καλύτερο, ανέφερε ο εκπρόσωπος των κέντρων εστίασης Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

«Δεν έφυγε ο κόσμος από τη Λεμεσό και ήρθε προς την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.  Δυστυχώς και εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε μόνο Σάββατο και Κυριακή με τους ντόπιους επισκέπτες», είπε.  Πρόσθεσε ότι η κίνηση επικεντρώνεται στα παραλιακά μαγαζιά ενώ στο κέντρο της Αγίας Νάπας και στον Πρωταρά οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές. Όσον για τη νυκτερινή ζωή είπε ότι είναι νεκρή».

Αναφέρθηκε όμως στη νεοεισερχόμενη μόδα των πριβέ πάρτι σε επαύλεις.

«Υπάρχουν διοργανωτές, όχι μόνο ντόπιοι, αλλά και από άλλες πόλεις οι οποίοι  διοργανώνουν σε ιδιωτικές επαύλεις πριβέ πάρτι και χρεώνουν το κάθε άτομο από €50 έως €100 ανάλογα με τις υπηρεσίες που προσφέρουν όπως φαγητό, ποτό ή φρούτα».

Φοβούνται την αυστηρή αστυνόμευση

Μουδιασμένη παραμένει η κατάσταση και στα κέντρα εστίασης της Πάφου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του συνδέσμου κέντρων αναψυχής Δημήτρη Καλλή, ο οποίος είπε ότι οι επιχειρηματίες είναι πολύ πιο προσεκτικοί στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων διότι η αστυνόμευση έγινε πολύ πιο αυστηρή.

«Ο κόσμος πανικοβλήθηκε, ο τουρισμός είναι από ελάχιστος μέχρι μηδενικός.  Έτσι, καμία διαφοροποίηση δεν υπάρχει από τον Ιούλιο. Δουλεύουν με τους ντόπιους τα καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Την ίδια ώρα όμως υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που είναι κλειστές διότι στηρίζονταν αποκλειστικά από τον τουρισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλή, την περασμένη εβδομάδα υπήρχε κάποια βελτίωση στο κέντρο της πόλης λόγω της εγχώριας αγοράς εντούτοις, όπως επεσήμανε, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διαφανεί σε πιο βαθμό έχει επηρεαστεί και η Πάφος από την έξαρση των κρουσμάτων.

Ένα από τα ίδια και στην Πόλη Χρυσοχούς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των κέντρων αναψυχής Λάκης Φάρος, ο οποίος είπε ότι «δουλεύουμε μόνο τα Σαββατοκύριακα με την εγχώρια αγορά, είτε είναι κύπριοι, είτε ξένοι που διαμένουν μόνιμα σε Λεμεσό ή Πάφο».

Της Ηρώς Ευθυμίου