You are here

DEM: Επένδυση €93 εκατ. στην Ελληνική

30/06/2021 09:54

Η συνολική επένδυση της Demetra Holdings στην Ελληνική Τράπεζα από το 2013 μέχρι σήμερα ανέρχεται στα €93 εκατ., ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ Άντης Σκορδής.

Σε χαιρετισμό του στη γενική συνέλευση της εταιρείας, ο κ. Σκορδής ανέφερε ότι όσον αφορά τις εργασίες του Ομίλου, σημαίνουσα θέση εξακολουθεί να έχει η συμμετοχή της Δήμητρας στο κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας.

«Η συνολική επένδυση μας στην Ελληνική Τράπεζα από το 2013 μέχρι σήμερα ανέρχεται στα €93 εκατομμύρια, η δε συμμετοχή μας στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανήλθε στο 21%, με αποτέλεσμα η Δήμητρα να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας», τόνισε.

«Από το 2013 η συμμετοχή μας στην Ελληνική Τράπεζα, αποτελούσε στρατηγική επιλογή. Μια επιλογή που έχει αποδειχθεί συνετή, αφού, πέραν από τη συμβολή που είχε, κατά τον ουσιώδη χρόνο, στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας του τόπου, έχει ενισχύσει, κατά τα προλεχθέντα, την κερδοφορία του Ομίλου», υπογράμμισε.

«Ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, επαναλαμβάνουμε τους διαρκείς μας στόχους, που είναι η διατήρηση της κερδοφορίας του Ομίλου, η μεγέθυνση αλλά και βελτίωση της ποιότητας του ισολογισμού του και, ασφαλώς, η μεγιστοποίηση της αξίας της μετοχής των μετόχων μας», πρόσθεσε.

Το κέρδος του Ομίλου μετά τη φορολογία ανήλθε στα €9 εκατομμύρια κατά το έτος 2020 σε σχέση με €134 εκατομμύρια το 2019. Το κέρδος είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με τo 2019, γιατί, ως γνωστό, στα αποτελέσματα του 2019 είχε συμπεριληφθεί στο κέρδος η κατά το έτος εκείνο αναγνώριση της αρνητικής υπεραξίας ύψους €120 περίπου εκατομμυρίων, η οποία είχε προκύψει από τη λογιστικοποίηση, με τη μέθοδο της καθαρής θέσης της επένδυσης της Εταιρείας μας στην Ελληνική Τράπεζα. Επίσης, τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου ανήλθαν στα €267 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,6% μέσα σε ένα έτος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει αυξημένα κέρδη για το εξάμηνο του 2021 λόγω της συμπερίληψης του μεριδίου κέρδους από τη συμμετοχή στην Ελληνική Τράπεζα ενώ θετικά συμβάλλουν και οι επενδύσεις της εταρείας σε αξίες εισηγμένες στο ΧΑΚ.

Γ.Χ.