You are here

Ενισχύονται οι εμπορικές σχέσεις Logicom και Ελληνικής

28/09/2020 11:00

Ενισχύονται οι εταιρικές και εμπορικές σχέσεις της Ελληνικής Τράπεζας και της Logicom με τη σύναψη συμφωνιών για αγορά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών, εξοπλισμού, λογισμικού και άλλων συναφών προϊόντων καθώς και αδειών χρήσης.

Η Logicom, εταιρεία πληροφορικής, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της επενδυτικής εταιρείας Δήμητρα η οποία παράλληλα είναι εκ των μεγαλύτερων μετόχων της Ελληνικής Τράπεζας με ποσοστό 21%. Η Logicom κατέχει απευθείας 1,4% των μετοχών της Ελληνικής.

Επίσης, η Δήμητρα είναι μέτοχος και στη Logicom κατέχοντας 7,6 εκ. μετοχές ή το 10,3%.

Τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικότερα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας και την ευρεία συμμετοχή της Δήμητρας στην τράπεζα, η εμπορική σχέση μεταξύ των δύο μερών έχει βελτιωθεί σημαντικά με τη Logicom, να παρέχει προς την τράπεζα διάφορες υπηρεσίες πληροφορικής.

«Η Logicom είναι μία μεγάλη εταιρεία με πολλές σοβαρές διεθνείς αντιπροσωπείες και γενικά έχει συνεργασίες με διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους οργανισμούς στο νησί», δήλωσε στη StockWatch πηγή της Ελληνικής Τράπεζας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, η ίδια πηγή της HB, επεσήμανε ότι η Ελληνική Τράπεζα ακολουθεί όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης.

Θέλοντας να ενισχύσει τη θέση τόνισε πως τηρούνται οι δέουσες πρακτικές διαφάνειας και επικαλέστηκε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά η τράπεζα πριν από λίγες μέρες.

Η ΗΒ ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου τη σύναψη συμφωνιών με τις εταιρείες Logicom Solutions Ltd, New Cytech Business Solutions Ltd και New Cytech Distribution Ltd συνολικής αξίας €4,9 εκ.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι συμφωνίες συνομολογήθηκαν κατά τη συνήθη πορεία των εργασιών της εταιρείας και αφορούν αγορά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών, εξοπλισμού, λογισμικού και άλλων συναφών προϊόντων καθώς και αδειών χρήσης.

Για το 2019, το συνολικό ποσό αναφορικά με τις συμφωνίες που συνάφθηκαν με τη Logicom Solutions Ltd ανέρχεται στο ποσό των €7.629.312,38 πλέον ΦΠΑ, το συνολικό ποσό αναφορικά με τις συμφωνίες που συνάφθηκαν με τη New Cytech Business Solutions Ltd ανέρχεται στο ποσό των €2.481.955,73 πλέον ΦΠΑ και το συνολικό ποσό αναφορικά με τις συμφωνίες που συνάφθηκαν με τη New Cytech Distribution Ltd ανέρχεται στο ποσό των €3.378,00 πλέον ΦΠΑ.

Του Λεύκου Χρίστου