You are here

Άγνοια Libra για διορισμό διαχειριστή

10/01/2014 12:37
Ο όμιλος εταιρειών Libra ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για απόφαση της Τρ. Κύπρου να διορίσει διαχειριστή στον όμιλο, και επομένως, υποστηρίζει, ότι τα δημοσιεύματα περί τούτου δεν τον αφορούν.

Σημερινά δημοσιεύματα φέρουν την Τράπεζα να προχωρεί στο διορισμό διαχειριστή στον όμιλο, που έχει ήδη ανακοινώσει δυσκολίες στην αναδιάρθρωση των δανείων του με την Τράπεζα Κύπρου.

«Δηλώνουμε ότι καμμία τέτοια ενημέρωση δεν έχουμε για τέτοια απόφαση της Τράπεζας Κύπρου», ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος, αφήνοντας αιχμές για τη διαρροή του ονόματος της εταιρείας στον τύπο από την Τράπεζα.

«Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας με την Τράπεζα Κύπρου όλο το διάστημα που αφορά στην προσπάθεια αναδιάρθρωσης των δανείων των εταιρειών του ομίλου μας, ήταν απόλυτα αρμονική αφού υιοθετήσαμε πλήρως τις υποδείξεις της αρμόδιας διεύθυνσης της Τράπεζας Κύπρου και αναμέναμε την ολοκλήρωση των δικών τους διαδικασιών για την οριστικοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης που θα επέτρεπε και τη συνέχιση της ομαλής λειτουργία των εργασιών μας», συνεχίζει.

«Συνεπώς, δικαιολογούμαστε να δηλώνουμε ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα δεν πρέπει να αφορούν τον όμιλο μας εφόσον τέτοια ενημέρωση επαναλαμβάνουμε δεν έχουμε από την Τράπεζα με την οποία συνεργαζόμαστε», αναφέρει.

Το Νοέμβριο του 2013 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι «δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση και ανανέωση των διευκολύνσεων που του παρέχονται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνεργάζεται».

«Σημειώνουμε ότι ήδη αρχίσαμε συζητήσεις με το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα που μας παρέχει διευκολύνσεις (Τράπεζα Κύπρου) ούτως ώστε να ομαλοποιήσουμε τη συνεργασίας μας και ο όμιλος να μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει τις δραστηριότητες του», ανέφερε.

Ο όμιλος δεν έχει ανακοινώσει αποτελέσματα για το έτος 2012 ή για το εξάμηνο του 2013.

Μέχρι το εξάμηνο του 2012 είχε συσσωρευμένα δάνεια €125 εκ. και από το 2005, όταν συνετρίβη το αεροπλάνο της θυγατρικής Helios, παρουσιάζει σημαντικές ζημιές.

Η Libra δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο στην Κύπρο και στην Ελλάδα, με μικρή παρουσία και στον τομέα ανάπτυξης.

Έχει θυγατρικές δύο εισηγμένες εταιρείες, τις DH Cyprotels και Astarti, που κατέχουν και διαχειρίζονται ξενοδοχεία.