You are here

Δεν ικανοποιούνται οι θέσεις ΕΤΥΚ για Συνεργατισμό

05/07/2018 17:08

Οι θέσεις της ΕΤΥΚ για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου των 900 υπαλλήλων του Συνεργατισμού δεν ικανοποιούνται, αναφέρει σε εγκύκλιό της η οργάνωση.

«Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων και της διοίκησης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, έγινε εκ νέου συζήτηση του σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης και η τράπεζα κατέθεσε νέα πρόταση, η οποία όμως, στην ουσία, δεν διαφοροποιεί / βελτιώνει την προηγούμενή της», σημειώνεται.

Η οργάνωση, αναφέρεται, ακόμα μια φορά πρόταξε τις θέσεις της τονίζοντας ακόμα μια φορά ότι το σχέδιο θα πρέπει να είναι εθελοντικό και ελκυστικό προκειμένου να το επιλέξει ένας ικανοποιητικός αριθμός συναδέλφων και να αποφευχθούν τα επιζήμια αδιέξοδα.

«Θα αναμένουμε από την πλευρά της τράπεζας, αρχές της επόμενης εβδομάδας, να επανέλθει και μέσα στα πλαίσια νέας συνάντησης να συνεχισθεί η συζήτηση του θέματος», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνει αν δεν συμπληρωθεί ο αριθμός των 900 ατόμων που θα πρέπει εθελοντικά να αποχωρήσουν από το Συνεργατισμό.

«Αυτό είναι το κρίσιμο ερώτημα και για άλλη μια φορά με συσκότιση αποφεύγουν να δώσουν απάντηση. Που στηρίζουν τη βεβαιότητα ότι θα βρεθούν 900 συνάδελφοι που θα ενταχθούν εθελοντικά σε ένα σχέδιο που δεν έχει ακόμα πάρει την τελική του μορφή;», αναφέρει.

«Γι’ αυτό το λόγο στη σημερινή συνάντηση ενώ αποκλείσαμε την πιθανότητα απολύσεων, επαναλάβαμε τη γνωστή πρόταση μας για δέσμευση της κυβέρνησης να απορροφήσει τον τυχόν αριθμό που θα χρειασθεί για να φθάσει ο αριθμός στους 900», επισημαίνεται.

Τονίζεται ότι η ΕΤΥΚ, εκπροσωπώντας σήμερα περισσότερους από τους μισούς συναδέλφους του Συνεργατισμού, και ως η μοναδική Συνδικαλιστική Οργάνωσή στο χώρο των Τραπεζών, θα συνεχίσει με την ίδια αποτελεσματικότητα, συνέπεια και αγωνιστικότητα να χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους, και θα συνεχίσει με ευθύτητα και διαφάνεια να σας τηρεί πλήρως ενήμερους για τις εξελίξεις.