You are here

ECOMMBX: Νέοι ορίζοντες από συμφωνία με Citi

26/09/2022 13:15

H ECOMMBX, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας τραπεζικής ανταπόκρισης με την παγκόσμια τράπεζα Citi.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα αυτή συνεργασία προσφέρει μια σειρά από οφέλη, τόσο για την ECOMMBX, όσο και για την Κύπρο.

«Για την ECOMMBX, πρόκειται για ένα στρατηγικό ορόσημο, καθώς της δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα διαρκώς επεκτεινόμενο τραπεζικό περιβάλλον και ενισχύει τις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει στην πελατειακή της βάση. Η συνεργασία με τη Citi, θα επιτρέψει στην ECOMMBX να προσφέρει στους πελάτες της βελτιστοποιημένες επιλογές πληρωμής για τις διεθνείς συναλλαγές τους, κάνοντας τις διασυνοριακές πληρωμές από την Κύπρο ομαλότερες και ταχύτερες από ποτέ. Θα παρέχει παράλληλα, γρήγορες και ανταγωνιστικές μετατροπές νομισμάτων και την ενσωμάτωση του εργαλείου Worldlink σε πολλαπλά ACH, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων», αναφέρεται.

Σχολιάζοντας το νέο αυτό ορόσημο, στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος & MD της ECOMMBX, κ. Μιχάλης Κ. Γ. Χαραλαμπίδης, δήλωσε: «Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον οργανισμό μας, αλλά η επιτυχία δεν τελειώνει εδώ! Για ακόμη μια φορά, πρέπει να αποδείξουμε ότι η εταιρεία μας και η Κύπρος ως χώρα, έχουν ακόμη πολλά να προσφέρουν στον κόσμο. Στόχος μας, είναι να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε με τον ίδιο επιτακτικό ρυθμό. Η ψήφος εμπιστοσύνης από έναν τεράστιο χρηματοπιστωτικό οργανισμό, όπως η Citi, είναι κίνητρο για τους ανθρώπους, τους πελάτες και τους συνεργάτες της εταιρείας μας, να συνεχίσουν να προχωρούν απρόσκοπτα προς ένα νέο διευρυμένο παγκόσμιο ορίζοντα συνεργασίας και συναλλαγών».

Ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, Διευθύνων Σύμβουλος Citi Ελλάδος, Κύπρου & Μάλτας, καλωσόρισε την ECOMMBX στη Citi και ευχήθηκε εγκάρδια διαρκή επιτυχία. «Η νέα αυτή συμφωνία, αναδεικνύει τη μακροπρόθεσμη και συνεχή παρουσία της Citi στην κυπριακή οικονομία, με πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν την ανάπτυξη και την εμπιστοσύνη στη χώρα. Η Citi, είναι υπερήφανη για την δέσμευση που δείχνει έμπρακτα ως διεθνής τραπεζικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύσκολων ετών, υπήρξε η μοναδική ανταποκρίτρια τράπεζα δολαρίων ΗΠΑ των κυπριακών συστημικών τραπεζών, εξασφαλίζοντας τη συνεχή και αδιάλειπτη ροή δολαρίων ΗΠΑ για την κυπριακή οικονομία. Παραμένουμε, θεσμικά επικεντρωμένοι στο να προσφέρουμε όλο το εύρος των υπηρεσιών μας στην κυπριακή κυβέρνηση, το τοπικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις επιχειρήσεις, ενώ η συνεργασία μας με την ECOMMBX υπογραμμίζει τη στρατηγική εστίαση της Citi στην ανάπτυξη νέων συνεργασιών, με επιχειρήσεις χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας (FinTech) σε όλο τον κόσμο».

Τονίζεται, ότι η συγκεκριμένη τραπεζική συμφωνία, αναμένεται ότι θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στην ECOMMBX στην προσπάθεια της να εδραιωθεί παγκοσμίως ως ένα ίδρυμα με μεγάλες δυνατότητες, ανάπτυξης και επιτυχίας.