You are here

Αντιδρά ο ΠΑΣΙΚΑ στα νέα μέτρα

24/11/2021 16:46

Την αντίδραση και τον «θυμό» της Βιομηχανίας των Κέντρων Αναψυχής, με αφορμή την εξαγγελία των νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, μεταφέρει ο ΓΓ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, ο οποίος καλεί τον Υπουργό Υγείας «να αφουγκραστεί τα όσα με αγανάκτηση δημόσια εκφράζουν οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής και να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο κ. Λεβέντης δηλώνει πως «η πολιτεία για άλλη μια φορά χρησιμοποιεί τα Κέντρα Αναψυχής ως μοχλό πίεσης σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί, αδιαφορώντας πλήρως για τις όποιες πρόσθετες οικονομικές επιπτώσεις θα επιφέρουν τα συγκεκριμένα μέτρα».

Όπως σημειώνει «εισάγεται η απαράδεκτη πρόνοια και ηλικιακά πλέον, αφού θα απαγορεύει σε άτομα άνω των 12 ετών, αν δεν έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση να εισέρχονται στα Κέντρα Αναψυχής, ενώ είναι δεδομένο το πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε νεαρές ηλικίες γενικότερα».

«Οι χώροι οι οποίοι φιλοξενούν κυρίως οικογένειες με παιδιά θα δεχτούν τεράστιο πλήγμα, πρόσθετο, από αυτό το οποίο βιώνουν εδώ και σχεδόν χρόνια» αναφέρει.

Ο κ. Λεβέντης συμπληρώνει πως «το λιγότερο που είχε να κάνει η Κυβέρνηση, όταν θα ανακοίνωνε τα μέτρα και εφόσον θα εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι στους χώρους αυτούς, ήταν η άμεση άρση όλων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη λειτουργία των Κέντρων Αναψυχής και ταυτόχρονη εξαγγελία οικονομικής ενίσχυσης», για να σημειώσει ότι «δυστυχώς για άλλη μια φορά αυτά είναι τα αποτελέσματα της έλλειψης συνεργασίας και διαβούλευσης της πολιτείας μαζί μας».