You are here

Hadassah Medical: Επένδυση €150 εκ. και 1500 θέσεις εργασίας

19/11/2020 15:46

Όαση στο χλωμό αναπτυξιακό περιβάλλον της Κύπρου, λόγω πανδημικής κρίσης, αποτελεί η επικείμενη επένδυση στον τομέα της υγείας από το Hadassah Medical η οποία είναι θυγατρική του διεθνώς αναγνωρισμένου, κορυφαίου νοσοκομειακού οργανισμού, Hadassah Medical Organisation.

Ο εν λόγω οργανισμός παρέχει από το 1934  ιατρική και νοσοκομειακή φροντίδα σε όλους τους κατοίκους του Ισραήλ και σε ασθενείς απ’ όλο τον κόσμο. 

Σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία που συνομολογήθηκε μεταξύ της MMC και του Hadassah Medical Ltd η συνολική επένδυση υπερβαίνει τα €150 εκ.

Σημειώνεται ότι η επένδυση αυτή θα έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Επίσης, θα δημιουργηθούν  συνολικά  περισσότερες από 1.500 θέσεις εργασίας που θα καλυφθούν από κύπριους πολίτες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία MMC, αναλαμβάνει τη λειτουργία μεγάλου, υπερσύγχρονου ιατρικού και νοσοκομειακού συγκροτήματος (Integrated Medical Center), με την επωνυμία “Hadassah”, στη Λευκωσία.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λειτουργική  και επιστημονική διεύθυνση του Ιατρικού Κέντρου από τον οργανισμό Hadassah που έχει σχεδόν εκατό χρόνια εμπειρία, εξειδικευμένη ιατρική τεχνογνωσία και έχει διακριθεί για την επιστημονική του αριστεία (https://hcmedicalcenter.com/).

Παράλληλα, η  MC και το Hadassah, σχεδιάζουν ένα πρότυπο, στην αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας, διαγνωστικό κέντρο στην Λεμεσό. Αυτό αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2021, με την επωνυμία “Hadassah Diagnostic Center” προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στην τοπική και στη διεθνή αγορά.  

Το κύριο  ιατρικό και νοσοκομειακό συγκρότημα του Hadassah, θα ανεγερθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λευκωσίας. Πρόκειται για έργο μοναδικό στο είδος του, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης  τρία χρόνια. Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει:

(α) «Hadassah Hospital Cyprus». Το μεγαλύτερο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Κύπρο, με πλήρη διαγνωστικό και νοσοκομειακό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το νοσοκομείο θα παρέχει ιατρικές  υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας, σε όλο το φάσμα της νοσοκομειακής φροντίδας, ακόμα και σε εξειδικευμένους κλάδους που δεν έχουν προσφερθεί μέχρι τώρα στην Κύπρο.

(β) Hadassah Rehabilitation Center. Κέντρο Αποκατάστασης που θα προσφέρει σύγχρονες μεθόδους θεραπείας και πρωτόκολλα αποκατάστασης για μετεγχειρητικούς ασθενείς, ασθενείς προερχόμενους από ατυχήματα, πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις και ασθενείς που μάχονται για απεξάρτηση ουσιών.

(γ) Assisted Living Center. Κέντρο Αυτόνομης Υποβοηθουμένης Διαμονής.

«Η φυσική παρουσία και το κύρος του Οργανισμού Hadassah στην Κύπρο και η πρόσβαση σε ιατρικό δυναμικό απαράμιλλης τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του έργου»  επισημαίνεται στην ανακοίνωση.