You are here

40% αύξηση στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη για την Τράπεζα Κύπρου

25/04/2001 18:08
Κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που έληξε πριν από λίγο, ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Σόλων Τριανταφυλλίδης ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία του Συγκροτήματος για την πρώτη τριμηνία του 2001 ήταν κατά 40% αυξημένα. Τα καθαρά κέρδη για την ίδια περίοδο πέρυσι ήταν £11.906.000.

Με βάση τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, τα κέρδη πριν τη φορολογία για την ίδια περίοδο (31 Μαρτίου 2001) σημείωσαν εξίσου σημαντική αύξηση της τάξης του 32%.έναντι των £18.841.000, της ίδιας περιόδου του 2000.

Τα τελικά αποτελέσματα της τριμηνίας πρόκειται να δημοσιευθούν στις 17 Μαΐου του 2001, μαζί με τα τελικά αποτελέσματα για το έτος 2000.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Συγκρότημα θα έχει υιοθετήσει για πρώτη φορά στα αποτελέσματα της τριμηνίας του 2001 το πολυσυζητημένο Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 39 το οποίο επιτρέπει μεταξύ άλλων, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις την αναγνώριση ορισμένων μη πραγματοποιηθέντων ζημιών από επενδύσεις μέσω των αποθεματικών αντί του Λογαριασμού κερδοζημιών.

Όσον αφορά ολόκληρο το έτος 2001, ο κ. Τριανταφυλλίδης, ανάφερε ότι τα καθαρά κέρδη μετά τη φορολογία θα είναι σημαντικά αυξημένα από τα αποτελέσματα του 2000.

Στην ετήσια συνέλευση εγκρίθηκε επίσης και η καταβολή του τελικού μερίσματος προς 8 σεντ ανά μετοχή προς τους μετόχους, ενώ έχει γίνει αναφορά για τις προοπτικές του Συγκροτήματος για το 2001.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου Ελλάδος, επισημαίνοντας ότι το δυναμικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που ακολουθείται θα απορροφήσει τα περισσότερα από τα £200 εκ. που αντλήθηκαν από την έκδοση, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε για την επέκταση των ασφαλιστικών εταιρειών του Ομίλου στην Ελλάδα μέσω υποκαταστημάτων, και για την εξαγορά της Χρηματιστηριακής Victory ΑΧΕΠΕΥ.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ανάφερε ότι η επέκταση στην Ελλάδα είναι πρώτιστης σημασίας μια και εκεί παρουσιάζονται ευκαιρίες και υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.

Τέλος, όσον αφορά τις ξένες αγορές, ο πρόεδρος του Συγκροτήματος ανάφερε ότι το Συγκρότημα ως η πρώτη Ελληνική Τράπεζα στην Αυστραλία ήδη εκτελεί τραπεζικές εργασίες μέσω 5 καταστημάτων, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται επεκτάσεις των τραπεζικών καταστημάτων και σε άλλες πόλεις όπως το Manchester.