You are here

Άγνωστος Χ οι εκποιήσεις

09/08/2016 11:24
Άγνωστη παραμένει η επίδραση στη κτηματαγορά από την εφαρμογή των νομοθεσιών περί εκποιήσεων εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με την εταιρεία Φιλοκτηματική.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση έκθεση διαχείρισης της εταιρείας για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, η κτηματαγορά παρουσιάζει σημάδια σταθεροποίησης και αναμένεται να κυμανθεί στα επίπεδα του 2015 φέτος, παρά το ότι η αγορά ακινήτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, φαίνεται να βελτιώνεται σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η διάθεση ρευστότητας και η ανεργία είναι προβλήματα που επηρεάζουν άμεσα το επιχειρηματικό οικονομικό περιβάλλον και σημειώνει ότι η επίλυση τους απαιτεί χρόνο και συστηματική προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του συγκροτήματος, συνεχίζουν να δέχονται επιρροές ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης των ακινήτων.

Ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος, που προέρχεται κυρίως από την παροχή υπηρεσιών Real Estate, παρουσιάζει αύξηση 41% από €97,2 χιλ. το περσινό εξάμηνο σε €137 χιλ. φέτος.

Η συνολική ζημιά για τους μετόχους της εταιρείας ανήλθε το πρώτο εξάμηνο του 2016 στις €152,5 χιλ. από €164 χιλ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το 2015 η εταιρεία κατέγραψε ζημιές €160,6 χιλ.

Τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας μειώθηκαν και τα χρηματοδοτικά έξοδα παρουσιάζουν αύξηση, ενώ οι τραπεζικές υποχρεώσεις παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με το περσινό εξάμηνο με αποτέλεσμα η εταιρεία να συνεχίζει να παρουσιάζει χαμηλή μόχλευση, ελαφρά αυξημένη από την περσινή περίοδο, μόλις 14% σε σχέση με καθαρή θέση €10,9 εκ.

Η εταιρεία σημειώνει ότι στην εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη Λτδ, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 20% η Φιλοκτηματική, προωθείται η έκδοση αδειών διαχωρισμού για τις κατασκευαστικές εργασίες του οδικού δικτύου προς έκδοση ξεχωριστών τίτλων ιδιοκτησίας, μετά και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτήματος.