You are here

Αγωγή κατά Claridge για Amathus

04/09/2015 10:30
Αγωγή κατά της Claridge κίνησε η KA Olympic Lagoon Resort Limited.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την αγωγή που παρέλαβε σήμερα η Claridge η KA Olympic Lagoon Resort Limited αξιώνει εναντίον της εταιρείας διάταγμα για ειδική εκτέλεση του αγοραπωλητηρίου εγγράφου ημερομηνίας 02/04/2015 με το οποίο η Claridge Public Limited είχε πωλήσει προς την KA Olympic Lagoon Resort Limited το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel Paphos.

Εκτός από διάφορα άλλα παρεμφερή διατάγματα, η KA Olympic Lagoon Resort Limited αξιώνει εναντίον της Claridge Public Limited γενικές ή και παραδειγματικές ή και τιμωρητικές αποζημιώσεις για παράβαση του αγοραπωλητηρίου εγγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι η Claridge Public Limited είχε προβεί στην πώληση του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos προς την KA Olympic Lagoon Resort Limited έναντι του ποσού των €34,5 εκ. με την υπογραφή του αγοραπωλητηρίου εγγράφου ημερομηνίας 02/04/2015, το οποίο αδυνατεί σήμερα να εκτελέσει λόγω της καταχώρησης δύο αιτήσεων από μικρή μερίδα μετόχων της με την οποία ζητούν τη διάλυση της Claridge Public Limited ισχυριζόμενοι καταπίεση της μειοψηφίας, λόγω της εν λόγω πώλησης.

Η KA Olympic Lagoon Resort έχει επιπλέον αναλάβει την ανακαίνιση και μετατροπή του σε Olympic Lagoon Hotel για το επιπλέον ποσό των €13 εκ. Μέτοχοι στην εταιρεία αυτή είναι η Kanika Hotels με 52% ενώ η Amathus συμμετέχει με ποσοστό 48%.

Οι ζημιές της Claridge ανήλθαν το εξάμηνο του 2015 στα €2 εκ. έναντι ζημιάς €1,9 εκ. πέρσι.

Γ.Χ.