You are here

Αγρός: Δανείζεται από ΣΚΤ για Ρόδον

02/11/2017 10:41
Η εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ ανακοίνωσε ότι η συνεργασία της με τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα έχει επεκταθεί με νέον δανεισμό για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του ξενοδοχείου Rodon Hotel στον Αγρό και την αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρείας με ευνοϊκούς όρους.

Σαν αποτέλεσμα, αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός δανεισμός της τράπεζας προς την εταιρεία θα ανέλθει στο ύψος των €4,7 εκ.

Όπως σημειώνεται, η εταιρεία προχώρησε και υπέγραψε με τον επιλεγέντα εργολάβο Α&Α Αποστολίδης (εργοληπτική εταιρεία) Λτδ συμβόλαιο εργολαβίας ύψους €1,8 εκ. Επίσης θα υπάρξουν δαπάνες ύψους €300 χιλ. για την αγορά επίπλων και των επαγγελματικών αμοιβών.

Μέρος των ανωτέρω ποσών (με μέγιστο ποσοστό 30%) αναμένεται να καλυφθεί από επιδοτήσεις μέσο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.

Οι κατασκευαστικές και άλλες εργασίες άρχισαν και συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό ώστε τα έργα ανακαίνισης να παραδοθούν έγκαιρα από τον εργολάβο και το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει κανονικά πριν την καλοκαιρινή περίοδο του 2018. Η χρηματοδότηση αυτή έχει στόχο την ανακαίνιση όλων των χώρων και αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών που θα προσφέρει η ξενοδοχειακή μονάδα.

Η εταιρεία κατέθεσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2017 σχετική αίτηση στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για συγχρηματοδότηση έργων ύψους €2,1 εκ. από το περιφερειακό ταμείο ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρεία ευχαριστεί τους αξιωματούχους της ΣΚΤ «που συνεργάστηκαν μαζί μας εποικοδομητικά, κατανόησαν και πίστεψαν στις προσπάθειες μας για αναβάθμιση του ξενοδοχείου μετατρέποντας το έτσι σε ένα σημαντικό πνεύμονα ανάπτυξης, δραστηριότητας και ζωής τόσο για την περιοχή του Αγρού όσο και της ευρύτερης περιοχής της Πιτσιλιάς και του Τροόδους γενικότερα».

Η χρηματοδότηση από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της να στηρίξει την ανάπτυξη στις ορεινές περιοχές της Κύπρου και των αγροτικών πληθυσμών γενικότερα.

Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016.

Το 2016 η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη €24,7 χιλ. έναντι ζημιών €65 χιλ. το 2015.

Το εξάμηνο του 2017 οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στις €237,1 χιλ.

Γ.Χ.