You are here

Αλλαγή πορείας για Frou-Frou

22/09/2017 09:40
Πτώση των κερδών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2017 η Alkis Hadjikyriacos (μπισκότα Frou- Frou) λόγω της συρρίκνωσης του κύκλου εργασιών της ενώ η χρονιά προμηνύεται δυσκολότερη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια.

Τα κέρδη της μειώθηκαν στις €290,2 χιλ. έναντι κερδών €1 εκ. το εξάμηνο του 2016.

Πέραν της πτώσης των κερδών, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αλλαγή των ελεγκτών της. Προς το σκοπό αυτό θα πραγματοποιήσει στις 26 Οκτωβρίου έκτακτη γενική συνέλευση για έγκριση ψηφίσματος που αφορά το διορισμό της EY ως ελεγκτών της εταιρείας αντί της KPMG.

Ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος παρουσίασε μείωση της τάξης του 6,97% σε σχέση µε το εξάμηνο του 2017 υποχωρώντας στα €11,8 εκ. από €12,6 εκ.

Το µεικτό κέρδος του συγκροτήµατος μειώθηκε κατά €522 χιλ. στα €4,6 εκ. και οφείλεται κυρίως στη μείωση του κύκλου εργασιών καθώς και στη μείωση του περιθωρίου κερδοφορίας λόγω εντονότερου ανταγωνισμού.

Τα άλλα έσοδα μειώθηκαν κατά €31 χιλ.

Το κέρδος από εργασίες μειώθηκε κατά €545 χιλ. από €1,1 εκ. σε €542,3 χιλ.

Τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης αυξήθηκαν στις €121,8 χιλ. από €35,9 χιλ.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι τα τελικά αποτελέσματα του έτους αναμένεται να είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρσι λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία με πελάτες της. Σημειώνεται ότι νέες εργασίες και δραστηριότητες που αναπτύσσει ο όμιλος αναμένεται να αντισταθμίσουν μερικώς τις αρνητικές συνέπειες επί των αποτελεσμάτων αλλά η χρονιά προδιαγράφεται πολύ δυσκολότερη σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια.

Γ.Χ.