You are here

Αναδιάρθρωση εργασιών για Vision

19/05/2009 11:10
Σε αναδιάρθρωση των εργασιών της προχωρεί το τρέχον έτος η Vision International, λόγω της παρούσας κρίσης και θα συνεχίσει τα επενδυτικά προγράμματα σε νέες αγορές με στόχο την αύξηση του μεριδίου της στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τονίζει η εταιρεία, η κερδοφορία του Ομίλου θα επηρεαστεί και τα οικονομικά οφέλη από την αναδιοργάνωση και τα επενδυτικά προγράμματα αναμένονται να παρουσιαστούν στα αποτελέσματα το 2010. «Τα ολικά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για την περίοδο επαληθεύουν τις προβλέψεις της διοίκησης ότι οι αρχές του 2009 αποτελούν πρόκληση, με την περαιτέρω βελτίωση κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», σημειώνεται.

Όσον αφορά την πορεία των εργασιών της εταιρείας, με βάση την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2008 έως 31 Μαρτίου 2009, οι πωλήσεις παρουσιάζουν μείωση 35% σε σχέση με πέρσι.

Οι μειωμένες πωλήσεις, όπως αναμενόταν, επέφεραν μείωση στο μεικτό κέρδος σε σύγκριση με εκείνο της αντίστοιχης περιόδου του 2008. Τα λειτουργικά αποτελέσματα του Ομίλου παρουσιάζουν πτωτική τάση λόγω της μείωσης στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κεφάλαιο κίνησης και η ρευστότητα του Ομίλου επηρεάζεται από τη μείωση στις πωλήσεις, όμως ο συντελεστής του Ομίλου βελτιώνεται λόγω της εξόφλησης στα έντοκα δάνεια.

Γ.Χ.