You are here

Αναμένεται ανάμειξη Dubai στις εξελίξεις (2)

18/01/2007 13:11

• Βγενόπουλος: Δηλώνει άγνοια

• Μεγάλα κέρδη για TPEIR, MARFB, BOCY


Την ισχυρή κεφαλαιουχική βάση του Dubai Investment ενδέχεται να επιστρατεύσει η Marfin Popular Bank για να αντιμετωπίσει τους χρονικούς περιορισμούς που δημιούργησε η εχθρική πρόταση της Τρ. Πειραιώς για εξαγορά της. Σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, ο όμιλος προσανατολίζεται στην αξιοποίηση του βασικού μετόχου της κυπριακής τράπεζας, για να ανατρέψει τα σχέδια της Τρ. Πειραιώς και για να υλοποιήσει τα δικά του. Οι επόμενες κινήσεις της ΜΡΒ σκιαγραφήθηκαν στην χθεσινή εγκύκλιο που απέστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Ανδρέας Βγενόπουλος, στο προσωπικό του ομίλου. Η «συνοχή και δύναμη του μετοχικού μας σχήματος», ανέφερε η εγκύκλιος, «εγγυάται την υλοποίηση του οράματος μας». Δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, φέρουν το Dubai Investment να υποβάλει ΔΠ για εξαγορά της Τρ. Πειραιώς σε τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές με μετρητά.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες, εκπρόσωπος της ΜΡΒ απάντησε «ουδέν σχόλιο». Κύκλοι όμως που βρίσκονται κοντά στην τράπεζα, δεν τις διέψευσαν: «Δεν επιβεβαιώνουμε, ούτε διαψεύδουμε τις πληροφορίες», ανέφεραν στη StockWatch νωρίς το απόγευμα. Αργότερα όμως ο Διευθύνων Σύμβουλος της MPB Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δήλωσε ότι δεν έχει καμία τέτοια πληροφορία.

Σύμφωνα με το reporter.gr, που δημοσίευσε σήμερα τις πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες οι επικεφαλείς του Dubai Investment βρίσκονται σε πυρετώδεις συσκέψεις λόγω των εξελίξεων στην Ελλάδα. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το Dubai έχει αποφασίσει να αναλάβει πρωτοβουλίες άμεσα ώστε να στηριχθεί η επένδυση τους στην Ελλάδα, ζητώντας και τη στήριξη ισχυρών επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Το ενδεχόμενο υποβολής ΔΠ από το Dubai Investment άρχισε να συζητείται μετά την προχθεσινή απόφαση της κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι οι ΔΠ της ΜΡΒ για εξαγορά της Τρ. Πειραιώς και της Τρ. Κύπρου είναι αμυντικές κινήσεις, που δεν συνάδουν με τη χρηματιστηριακή νομοθεσία. Η μόνη πρόταση που ισχύει σήμερα είναι αυτή της Τρ. Πειραιώς για εξαγορά της ΜΡΒ, με την προσφορά να ανέρχεται στο 50% περίπου της χρηματιστηριακής της αξίας σε μετοχές της Τρ. Πειραιώς.

Οι μετοχές και των τριών τραπεζών κατέγραψαν σήμερα στο ΧΑ σημαντικά κέρδη που ξεπερνούν το 4%. Συγκεκριμένα η μετοχή της TPEIR έκλεισε με άνοδο 4,23% στα €26,64, η MARFB με κέρδη 4,42% βρέθηκε στα €8,50 και η BOC με άνοδο 4% έκλεισε στα €12,06.

ΓΧ + ΣΙ