You are here

Αναστολή διαπραγμάτευσης ASP - Λήδα

31/07/2008 11:35
Την αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Aspis Holdings και Λήδα Επενδυτικής, αποφάσισε το ΧΑΚ. Η απόφαση αυτή λήφθηκε έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενόψει της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ. Η αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ έγινε για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της εν λόγω εταιρείας και την προστασία του επενδυτικού κοινού, μετά την απαγόρευση από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της ελεύθερης διάθεσης (δέσμευσης) του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλιστικών εταιρειών με την επωνυμία Commercial Value AAE, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ.

Η αναστολή των τίτλων των εταιρειών γίνεται για να δοθεί η ευκαιρία στο επενδυτικό κοινό για να ενημερωθεί για το όλο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα Πολίτης, στο μικροσκόπιο των ελληνικών εποπτικών αρχών βρίσκεται και η εταιρεία Λήδα, συγκεκριμένα διερευνάται ο τρόπος εξασφάλισης του ελέγχου της από την Ασπίς Πρόνοια.