You are here

Αναβαθμίζονται τα ξενοδοχεία της Lordos

20/06/2019 10:07

Σε αναβάθμιση των ξενοδοχειακών της μονάδων προχωρά η εταιρεία Lordos Hotels όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του ΔΣ Τάκης Κυριακίδης.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, σημείωσε ότι στα ξενοδοχεία του ομίλου εκτός από τον Κύπριο τουρίστα , «φιλοξενούμε ξένους ταξιδιωτικούς επισκέπτες από 120 χώρες, που επισκέπτονται το νησί μας όχι μόνο για τουρισμό ήλιου και θάλασσας αλλά και για πολλές άλλες μορφές τουρισμού, ιδιαίτερα συνεδριακού, επιχειρηματικού, γαμήλιου, ποδοσφαιρικού και γενικά αθλητικού, με διαφορετικές απαιτήσεις και προσδοκίες και με γνώση του ανταγωνιστικού προϊόντος που προσφέρεται διεθνώς».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «προχωρούμε και στη συνεχή αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μας μονάδων και του προσφερόμενου προϊόντος».

Έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργήσει με επιτυχία στο Golden Coast δύο παραλιακά καφέ μπαρ και δύο θεματικά εστιατόρια με φόντο το αλιευτικό καταφύγιο και τη μελλοντική μαρίνα Παραλιμνίου.

Μετά την πρόσφατη ολοκληρωμένη ανακαίνιση του ξενοδοχείου Lordos Beach αποπερατώθηκε και η δημιουργία του νέου μοντέρνου SPA και Γυμναστηρίου.

Παράλληλα, έχουν υποβληθεί αιτήσεις για πολεοδομικές άδειες επέκτασης του Golden Coast και του Lordos Beach, στη βάση των πολεοδομικών κινήτρων και το Golden Bay θα κλείσει τον ερχόμενο Νοέμβριο για μερικούς μήνες για μεγάλης κλίμακας ουσιαστικές ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις και προγραμματίζεται επέκταση της δυναμικότητας του.

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος το 2018 παρέμεινε στα ίδια ψηλά επίπεδα του 2017 και πιο συγκεκριμένα έφτασε τα €13.56 εκατομμύρια και διατήρησε την αύξηση του 29.8% από το 2016 και 41.6% από το 2013.

Το καθαρό κέρδος μετά τις χρηματοοικονομικές δαπάνες, τις χρεωλύσεις και τη φορολογία αλλά πριν από τις αποσβέσεις (€1.17 εκ.) ήταν €3.91 εκ. και μετά και τις αποσβέσεις €2.74 εκ.

Αναφορικά με τις προοπτικές, ο κ. Κυριακίδης σημείωσε ότι δεδομένης της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις τουριστικές αφίξεις του 2019, μεταξύ άλλων, λόγω της συνεχιζόμενης συζήτησης για το Brexit, της εξασθένησης του Ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ, της τουριστικής ανάκαμψης της Τουρκίας και της Αιγύπτου και της πτώχευσης σημαντικών για τον κυπριακό τουρισμό αεροπορικών εταιρειών όπως η Germania και η Air Berlin, είναι δύσκολο να διατυπωθεί ασφαλή πρόβλεψη για τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το τρέχον έτος.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, τις κρατήσεις και γενικά τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος αναμένεται να μη υστερήσουν ουσιαστικά των πολύ καλών αποτελεσμάτων του 2018

Το διοικητικό συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη, τα αποτελέσματα του 2018 που κρίνονται πολύ ικανοποιητικά, την προοπτική ικανοποιητικών αποτελεσμάτων και το 2019,την ιδιαίτερα καλή ρευστότητα του Συγκροτήματος και τη μερισματική πολιτική που καθιέρωσε και που το Συγκρότημα ακολουθεί για πολλά τώρα χρόνια, προτείνει να καταβληθεί μέρισμα 3 σεντ ανά μετοχή, που ισοδυναμεί σε 8.82% της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Το συνολικό μέρισμα που θα δοθεί ανέρχεται σε €1.050.275.

Γ.Χ.