You are here

Ανοίγουν οι κάλπες των πιλότων (1)

24/01/2005 12:19

• Κρίσιμη συνάντηση ΣΥΝΥΚΑ – Λοϊζίδη


Ανοίγουν στις 12:45 οι κάλπες για την καταμέτρηση των ψήφων των μελών της συντεχνίας των πιλότων που θα αναδείξουν τη νέα ηγεσία της ΠΑΣΥΠΙ. Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να κρατήσει μια ώρα και ο επίτροπος εκλογών θα αναλάβει να ενημερώσει τα επτά νέα μέλη του συμβουλίου τα οποία εάν και εφόσον βρίσκονται στην Κύπρο θα συνέλθουν για να καταρτιστούν σε σώμα.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι τις επτά θέσεις του συμβουλίου διεκδικούν έντεκα υποψήφιοι. Κάποιοι εκ των υποψηφίων ανήκουν στην ομάδα που υποστηρίζει την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών ενώ κάποιοι άλλοι ανήκουν στην ομάδα των πιλότων που αντιτίθενται στην εφαρμογή του σχεδίου και υποστηρίζουν την επαναδιαπραγμάτευση του εξ’ υπαρχής με την εταιρεία. Συνεπώς η αναμονή του αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης των πιλότων συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι από την έκβασή του θα εξαρτηθεί πόσο απρόσκοπτα θα προχωρήσει η εφαρμογή του σχεδίου δράσης.

Κρίσιμη σύσκεψη

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί καθοριστική συνάντηση της γενικής γραμματείας της ΣΥΝΥΚΑ - ΣΕΚ με τον πρόεδρο και άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών με αντικείμενο την άμεση εφαρμογή του σχεδίου δράσης. Ο Γενικός Γραμματέας της ΣΥΝΥΚΑ Κώστας Δημητρίου δήλωσε πριν από λίγο στη StockWatch ότι η συντεχνία, που εκπροσωπεί την μεγάλη πλειονότητα του προσωπικού των ΚΑ, έχει αποδεκτεί την πρόταση του Υπουργού Εργασίας με τις παρατηρήσεις που σημειώνει με επιστολή της η ΣΥΝΥΚΑ προς τη διοίκηση της εταιρείας. Ο κ. Δημητρίου υπενθύμισε το πάγιο αίτημά της, όπως η κυβέρνηση συμβάλει αποφασιστικά ως ο μεγάλος μέτοχος στην οικονομική ανόρθωση της εταιρείας με την παραχώρηση εγγυημένων τραπεζικών δανείων.

Λ.Χ.