You are here

Ανοικτή ρήξη Frou Frou με Muskita

17/06/2011 09:21
Τη δικαστική οδό θα ακολουθήσει η εταιρεία Alkis H. Hadjikyriakos (Μπισκότα Φρου Φρου) για να διασφαλίσει τα δικαιώματα που προκύπτουν από το υποχρεωτικό squeeze out των θυγατρικών της εταιρείας που κατέχουν μετοχές της Muskita.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της FBI σε χθεσινή έκτακτη του συνεδρία επιβεβαίωσε ομόφωνα ότι ορθά δεν έγινε αποδεκτή η ΔΠ των Muskita Investments, MDG Holdings και Δήμου Μουσκή για εξαγορά (έναντι €0,84 ανά μετοχή) και αποφασίστηκε ότι πρέπει να επιδιώξουν τα δικαιώματα του Συγκροτήματος δικαστικά γιατί η τιμή που προσφέρθηκε δεν θεωρήθηκε ούτε δίκαιη ούτε εύλογη.

Στις 7 Ιουνίου ανακοινώθηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της ΔΠ με τη συνολική συμμετοχή των μεγαλομετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της MAI να ανέρχεται στα 78.967.013 μετοχές ήτοι ποσοστό 95,72% και η πρόθεση για squeeze out.

Η FBI διαφωνεί με το squeeze out και αποφασίστηκε να ανατεθεί σε ανεξάρτητο οίκο εμπειρογνωμόνων να προσδιορίσει τη δίκαιη αξία της μετοχής η οποία θεωρείται ότι είναι κατά πολύ ψηλότερη από την τιμή της προσφοράς.

Επίσης, αποφασίστηκε να ανατεθεί σε άλλο οίκο εμπειρογνωμόνων να αξιολογήσει την πληρότητα, την αξιοπιστία και ορθότητα της έκθεσης της Deloitte που υποστήριξα τη δημόσια πρόταση δεδομένου ότι η εν λόγω έκθεση σαφώς αναφέρει ότι «δεν αποτελεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο αποτίμηση της αξίας των μετοχών».

«Η δικαστική οδός είναι η μόνη επιλογή που αφήνεται στο Συγκρότημα, την οποία θα επιδιώξει είτε από μόνο του είτε σε σύμπραξη με άλλους μετόχους που απέρριψαν την προσφορά», τονίζεται.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας θεωρεί ότι η πρακτική του squeeze out σε περιόδους σοβαρής οικονομικής ύφεσης δημιουργεί συνθήκες εκμετάλλευσης των μετόχων με μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στη χρηματιστηριακή αγορά», καταλήγει.

Γ.Χ.