You are here

Απορρίπτει κατηγορίες η Rolandos

08/08/2016 11:27
Η εταιρεία Rolandos Enterprices Puplic Ltd απορρίπτει κατηγορηματικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της, όσα αναφέρονται στην πρόσκληση για έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό ψηφίσματος των εταιρειών Alkis Hadjikyriakos (Frou-Frou Biscuits) Public Ltd, Frou- Frou Investments Ltd και Μιχάλη (Άλκη) Χατζηκυριάκο.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Χρ. Κληρίδης, σημειώνει ότι οι πιο πάνω, επιλεκτικά και κακόβουλα παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα τα γεγονότα με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα τα οποία αντιβαίνουν στο απώτερο καλό της εταιρείας που το διοικητικό συμβούλιο προστατεύει.

Η ανακοίνωση προκύπτει μετά από προηγούμενη ανακοίνωση της FBI σύμφωνα με την οποία, το ΔΣ της Alkis H. Hadjikyriacos (μπισκότα Frou Frou) αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση της Rolandos Enterprices στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 με αίτημα τη μείωση των απολαβών του ΔΣ της Rolandos.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, το ΔΣ της FBI αποφάσισε μαζί με τους άλλους μετόχους, Frou Frou Investments και Μιχάλη (Άλκη) Χ. Χατζηκυριάκο, που όλοι μαζί ελέγχουν το 10,2% του μετοχικού κεφαλαίου της Rolandos, όπως συγκαλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου για έγκριση τριών ψηφισμάτων, καθώς ο μέτοχος πλειοψηφίας και το ΔΣ αρνήθηκαν να θέσουν τα ψηφίσματα κατά την ετήσια γενική συνέλευση της 14ης Ιουνίου 2016.

Στην ανακοίνωση κατηγορείται η διοίκηση και τα μέλη της οικογένειας του μετόχου πλειοψηφίας Ρολάνδου Λοΐζου ότι είχαν αδικαιολόγητες, άδικες και ανεπίτρεπτες αυξήσεις των απολαβών τους οι οποίες θα πρέπει να ακυρωθούν καθώς έγιναν παρά τις μειώσεις των απολαβών του υπόλοιπου προσωπικού, τις απολύσεις προσωπικού, τη μη πληρωμή μερισμάτων, τη μείωση των πωλήσεων και τα απανωτά ρεκόρ ζημιών της εταιρείας.

Στη σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να τοποθετηθεί και να λογοδοτήσει για τις ενέργειές της, όταν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Σημειώνει ότι οι ενέργειες της πάντοτε έχουν ως μοναδικό στόχο την καλύτερη διαχείριση και επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Τονίζεται ότι μετά από οδηγίες του ΔΣ η εταιρεία Rolandos θα λάβει τα ανάλογα νομικά μέτρα εναντίον οποιουδήποτε ατόμου εντός ή εκτός της εταιρείας, αντιβαίνει της αρχής του απώτερου συμφέροντος της εταιρείας.

«Επιφυλάσσουμε όλα τα δικαιώματα του πελάτη μας σε σχέση με τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας η οποία θίγεται με το περιεχόμενο της πρόσκλησης για έκτακτη συνέλευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ζημιές της Rolandos το 2015 διαμορφώθηκαν στις €299,3 χιλ. σε σχέση με ζημιές €741,2 χιλ. το 2014.