You are here

Argosy: Παίρνει εργασίες Chrikar

20/11/2017 12:54
Η Cyprus Trading Corporation Plc (CTC) ανακοίνωσε ότι η 100% θυγατρική της εταιρεία Argosy Trading Company Ltd έχει συμφωνήσει με την Chrikar Trading Co Ltd να εξαγοράσει όλες τις δραστηριότητες της Chrikar, συμφωνία την οποία έχει εγκρίνει και η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόκτηση των εργασιών της Chrikar από την Argosy γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της CTC για ανάπτυξη των εργασιών της στους τομείς που δραστηριοποιείται, με συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Η Argosy δραστηριοποιείται σήμερα στον τομέα των Fast Moving Consumer Goods (FMCGs) κατέχοντας ηγετική θέση στο χώρο του Distribution and Logistics και απευθύνεται στις εταιρείες του λιανεμπορίου. Η Chrikar δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων κυρίως σε εταιρείες HORECA (Hotels, Restaurants, Cafeterias) και θεωρείται ως μια από τις σημαντικότερες εταιρείες του χώρου.

Ο τομέας HORECA έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης τόσο λόγω της τουριστικής ανάπτυξης στο νησί μας όσο και των αυξημένων συνηθειών των καταναλωτών για εστίαση εκτός σπιτιού.

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των αποκτηθεισομένων δραστηριοτήτων ανέρχεται σε €14 εκ. Το τίμημα αγοράς των δραστηριοτήτων θα καθορισθεί την ημέρα της ολοκλήρωσης, όταν θα διαπιστωθεί το ύψος των αποθεμάτων, χρεωστών και πιστωτών της αποκτηθείσας δραστηριότητας. Με την απόκτηση των εργασιών της Chrikar, η Argosy αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω το δίκτυο και την παρουσία της στην αγορά, θα εμπλουτίσει τη γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων και με τις συνέργειες που αναμένεται να επιτευχθούν, θα βελτιώσει τα λειτουργικά της αποτελέσματα.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με τη μεταβίβαση των δραστηριοτήτων που αναμένεται να γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου 2017.