You are here

ΑΤΗΚ: Άδικες οι εις βάρος μας κατηγορίες

22/11/2005 18:46
Αβασάνιστη ως παραπλανητική, αν όχι και δυσφημιστική χαρακτηρίζει την αρθογραφία που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό σχετικά με τη λειτουργία του ανταγωνισμού στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Με σημερινή της ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο οργανισμός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα προσαρμόστηκε στις ανάγκες μιας ελευθεροποιημένης αγοράς, αναλώνοντας πολύτιμους ανθρώπινους πόρους που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για την επέκταση των δικτύων και των υπηρεσιών της και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών της. «Σήμερα οι εναλλακτικοί παροχείς απολαμβάνουν πρόσβαση στα δίκτυα, στις υπηρεσίες και στα λειτουργικά συστήματα της για να μπορούν με τη σειρά τους να προσφέρουν υπηρεσίες στους πελάτες τους», τονίζει.

Σύμφωνα με την ΑΤΗΚ η ελευθεροποίηση της αγοράς και η εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου που σε άλλες χώρες έγινε σταδιακά και σε μιαν περίοδο πέραν της δεκαετίας στην Κύπρο έγινε σε περίπου δυόμιση χρόνια. «Ο ισχυρισμός που εκφράζεται πως η ΑΤΗΚ θα πρέπει να εμποδιστεί από του να ανταγωνίζεται στην αγορά μέχρις ότου οι νέοι παροχείς αποκτήσουν σεβαστό μερίδιο αγοράς είναι εντελώς άδικος για την ΑΤΗΚ και τους καταναλωτές», σημειώνει.

Όπως επισημαίνει η ΑΤΗΚ «για το θέμα αυτό τόσο τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια όσο και η Επιτροπή της ΕΕ έχουν αναγνωρίσει σε οργανισμούς με δεσπόζουσα θέση το δικαίωμα να ανταγωνίζονται ακόμα και με βάση την τιμή, αφού άλλωστε αυτό αποτελεί την ουσία του ανταγωνισμού σε μιαν ελεύθερη αγορά. Εμείς πάντως καθορίσαμε τα τέλη μας με βάση τις υποδείξεις του Επιτρόπου Ρύθμισης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βάσου Πύργου», αναφέρει.

«Μια σύγκριση με το τι επικρατεί στις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ θα πείσει ότι η Αρχή προσφέρει στους πελάτες της σύγχρονες υπηρεσίες ψηλής ποιότητας σε πολύ καλές τιμές» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΑΤΗΚ.

Σ.Ι.