You are here

Αυξημένες ζημιές για KYTH

14/05/2015 08:52
Αυξημένες ζημιές για το τρίμηνο του 2015 ανακοίνωσε η K. Kythreotis Holdings.

Σύμφωνα με την ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας, οι ζημιές της αυξήθηκαν στις €321 χιλ. έναντι ζημιών €298 χιλ. πέρσι. Η ζημιά μετά τη φορολογία είναι αποτέλεσμα της μείωσης στον κύκλο εργασιών που επηρεάστηκε από τους εξωγενείς παράγοντες, καθώς και της ανελαστικότητας μεγάλου μέρους τόσο των άμεσων όσο και των έμμεσων εξόδων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του συγκροτήματος.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 26,1% στα €1,3 εκ. από €1,8 εκ. Η μείωση παρουσιάζεται σε όλους τους τομείς δραστηριότητας ως συνέπεια της μείωσης στη ζήτηση λόγω της ύφεσης στον κατασκευαστικό τομέα.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 παρουσιάζεται μικτή ζημιά 6,0% σε σχέση με 0,9% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014 με μειώσεις σε όλους τους τομείς δραστηριότητας λόγω των πολύ χαμηλών επιπέδων ζήτησης.

Τα έξοδα διαχείρισης και πωλήσεων παρουσιάζουν μείωση 3,1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο κυρίως ως αποτέλεσμα της πολιτικής περιορισμού όλων των εξόδων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΔΣ λαμβάνει τα αναγκαία δυνατά μέτρα για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του συγκροτήματος και τη διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων στις εργασίες του που έχει επιφέρει η διαμορφωθείσα κατάσταση μετά τη συμφωνία οικονομικής στήριξης του κράτους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που βαίνει επιδεινούμενη ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις προοπτικές ανάκαμψης των δραστηριοτήτων του κατασκευαστικού τομέα.

Το διοικητικό συμβούλιο αξιολογεί θετικά την ικανότητα των εταιρειών του συγκροτήματος να συνεχίσουν ως δρώσες οικονομικές μονάδες.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις και τις προοπτικές που διαφαίνονται στον τομέα των κατασκευών, τα λειτουργικά αποτελέσματα του συγκροτήματος κατά το τρέχον έτος αναμένεται να είναι στα ίδια επίπεδα σε σχέση με εκείνα του έτους 2014 λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης καθώς και στους άλλους αρνητικούς παράγοντες που επηρεάζουν τον κύκλο εργασιών. «Επιδιώκεται βελτίωση του λειτουργικού κόστους. Οι κρατούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν ασφαλείς προβλέψεις», σημειώνεται.

Γ.Χ.