You are here

Αυξημένες ζημιές για Rolandos

22/05/2013 09:04
Αυξημένες ζημιές για το 2013 αναμένει η Rolandos Enterprises, όπως τονίζει η εταιρεία στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης..

Όπως αναφέρει, η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε διεθνή και ιδιαίτερα σε τοπική κλίμακα έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες πολλών πελατών του Συγκροτήματος τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό.

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος έχει μειωθεί και τα αποτελέσματα από την αρχή του έτους έχουν επηρεαστεί αρνητικά σε σχέση με πέρσι.

Η εταιρεία σημειώνει ότι το ΔΣ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση του ρευστότητας και την προώθηση των πωλήσεων. Το Συγκρότημα έχει λάβει επίσης δραστικά μέτρα για τη μείωση των εξόδων διοίκησης, πωλήσεων και προώθησης.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Eurogroup, η εταιρεία αναφέρει ότι με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες θα αναγνωριστεί ζημιά απομείωσης €750 χιλ. με βάση την παραδοχή ότι οι μη εξασφαλισμένες καταθέσεις στην τράπεζα Κύπρου θα υποστούν ζημιά απομείωσης 60%.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται επίσης ότι στις 12 Μαΐου 2013 το Συγκρότημα υπέστη σοβαρές ζημιές στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και τη θυγατρική Mega Print από διαρροή νερού που κατέστρεψε πατώματα, μηχανήματα, υλικά και άλλα. Οι ζημιές εκτιμούνται να φθάσουν τις €900 χιλ. για τις οποίες το Συγκρότημα θα διεκδικήσει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία.

Όσον αφορά τις προοπτικές, αναφέρεται ότι το 2013 προδιαγράφεται πολύ δύσκολο ενώ σημειώνεται ότι τα τεράστια προβλήματα ρευστότητας της αγοράς έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιδόσεις και τους οικονομικούς δείκτες του Συγκροτήματος.

Στόχος της διεύθυνσης παραμένει η ελαχιστοποίηση των ασφυκτικών επιπτώσεων της περιορισμένης ρευστότητας ώστε οι εταιρείες του Συγκροτήματος να παραμείνουν οικονομικά υγιείς μέχρι την έξοδο από την κρίση.

Το 2012 οι ζημιές της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις €410,5 χιλ. έναντι ζημιών €328,8 χιλ. το 2011.

Οι κύριες δραστηριότητες της Rolandos είναι η παράγωγη και εμπορία επαγγελματικών καλλυντικών προϊόντων, η εξωτερική διαφήμιση και οι ψηφιακές εκτυπώσεις.

Γ.Χ.