You are here

Αύξηση ζημιών Cyprus Limni

31/08/2015 11:13
Αύξηση των ζημιών για το εξάμηνο του 2015 ανακοίνωσε η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and GolfCourses.

Η ζημιά της πρώτης εξαμηνίας του 2015 που αναλογεί στους μετόχους έφθασε τις €494,3 χιλ. από €485,6 χιλ. πέρσι.

H εταιρεία στο παρόν στάδιο έχει μικρά έσοδα από γεωργικές δραστηριότητες. Τα έξοδα της αφορούν κυρίως λειτουργικά έξοδα συντήρησης της ακίνητης περιουσίας.

Η Cyprus Limni Resorts and GolfCourses Plc είναι ιδιοκτήτρια έκτασης γης περίπου 3.300 δεκαρίων στις περιοχές Λίμνη και Κινούσα, του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου έργου υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών, τού resort «Limni Bay», το οποίο θα αποτελείται κυρίως από δύο ‘signature’ γήπεδα γκολφ, με μία λέσχη για κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο πολυτελείας 5 αστέρων διεθνούς αναγνωρισμένης αλυσίδας, wellness centre, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και άλλες οικιστικές μονάδες, αθλητικές εγκαταστάσεις, ιστορικό μουσείο της περιοχής Λίμνη και άλλες συναφείς αναπτύξεις και υπηρεσίες. Φιλοδοξία της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα έργο μοναδικό που θα εμπλουτίσει και αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Κύπρου.

Η εταιρεία προβαίνει σε ενέργειες για τον λεπτομερή σχεδιασμό όλων των υποδομών, γηπέδων γκόλφ και κτηρίων του έργου, με βάση τα νέα κίνητρα για τα γήπεδα γκόλφ, ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει σε κατασκευαστικά έργα.

Η εταιρεία έχει εξασφαλίσει γραπτές εγκρίσεις από το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ενθάρρυνε την εταιρεία να προβεί στη δημιουργία του έργου Limni Bay resort. Ακολούθως η εταιρεία έχει προβεί σε δαπάνες αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων, σε προσπάθειες και ενέργειες για τον σκοπό αυτό και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές του κράτους, υποβλήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες μελέτες και σχέδια. Οι κρατικές αρχές έχουν εκδώσει τις σχετικές γραπτές εγκρίσεις, άδειες που περιλαμβάνουν την έγκριση του master plan, συμπεριλαμβανομένου του χώρου του ξενοδοχείου, το οποίο έχει αξιολογηθεί περιβαλλοντικά και πολεοδομικές άδειες που καλύπτουν τη δημιουργία όλων των πιο πάνω. Οι αρχές το έπραξαν αυτό κατόπιν πολύμηνης εξέτασης όλων των αναγκαίων μελετών, συμπεριλαμβανομένης της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής πτυχής του έργου.

Η εταιρεία έχει υποβάλει όλες τις μελέτες και έγγραφα μαζί με τις σχετικές άδειες στις αρμόδιες αρχές, που στην περίπτωση αυτή για το μεν έργο στην Πελαθούσα είναι ο έπαρχος Πάφου, για το δε έργο στη πόλη Χρυσοχούς ο δήμος Πόλης Χρυσοχούς, για την έκδοση των σχετικών αδειών οικοδομής, οι οποίες βρίσκονται υπό μελέτη.