You are here

Αύξηση ζημιών για CTC

12/09/2016 09:46
Αύξηση των ζημιών της ανακοίνωσε για το εξάμηνο του 2016 η μεγαλύτερη εμπορική εταιρεία στην Κύπρο, η CTC, παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών της.

Οι ζημιές της εταιρείας που αναλογούν στους μετόχους ανήλθαν στα €2,4 εκ. έναντι ζημιών €1,7 εκ. το εξάμηνο του 2015.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 2% στα €138,1 εκ. από €135,4 εκ.

Τα μεικτά κέρδη και άλλα εισοδήματα αυξήθηκαν κατά 8,2% στα €37,9 εκ. από €35 εκ.
Σημειώνεται ότι ζημιά €828 χιλ. από τις μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες για το εξάμηνο του 2016 προέρχεται από τον τερματισμό των μη επικερδών δραστηριοτήτων από το συγκρότημα της Ermes ενώ το κέρδος των €4,8 εκ. για το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015 προέρχεται από τις ITTL και Woolworth Commercial, τις εταιρείες που κατέχουν τα εμπορικά κέντρα The Mall of Cyprus και The Mall of Engomi. Οι επενδύσεις αυτές διατέθηκαν στις 23 Ιουλίου 2015.

Σε σχέση με τη συμφωνία της θυγατρικής της Ermes Ideea Distribution of Appliances, ιδιοκτήτριας της Scandia και της E&G Electricplus, αναφέρεται ότι έχει εξασφαλιστεί η έγκριση της ΕΠΑ στις 24 Ιουνίου 2016 και προωθείται η υλοποίηση της συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό. Μέσω της συμφωνίας αναμένεται αύξηση του κύκλου εργασιών και σημαντική μείωση των εξόδων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της κερδοφορίας.

Αναφέρεται ότι είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά του νέου Super Home Center στη Λάρνακα ενώ αναμένονται αυξημένα έσοδα από τη μίσθωση του πύργου Σιακόλα στην οδό Λήδρας στην H&M.

Επίσης προχωρά η υλοποίηση του Limni Bay Resort ενώ σημαντική θεωρείται για τη συνδεδεμένη εταιρεία Ακίνητα Λάκκος Μικέλλη η συμφωνία του διαχωρισμού σε οικόπεδα της μεγάλης ιδιόκτητης ακίνητης περιουσίας της. Όσον αφορά τη Hemes Airports υπάρχει αυξημένη επιβατική κίνηση της τάξης του 16% μέχρι το τέλος Αυγούστου 2016 που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους φθάνοντας περίπου τα 9 εκ. επιβάτες. Ακόμη η θυγατρική Argosy Trading προχώρησε σε νέες συνεργασίες.

Αναφορικά με τις προοπτικές, αναφέρεται ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις σταθεροποίησης της οικονομίας και σχετική βελτίωση των δεικτών της οικονομίας. Στα θετικά της περιόδου είναι η αύξηση στον τουρισμό και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Παρ’ όλα αυτά οι προκλήσεις στην οικονομία παραμένουν και χρειάζεται προσεκτική διαχείριση σε όλους τους τομείς από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Γ.Χ.