You are here

BOC: Δεν μειώνονται τα καταστήματα στην Αγγλία

06/02/2003 13:08
Σε μείωση του λειτουργικού κόστους στοχεύει η μεταφορά των εργασιών της Τράπεζας Κύπρου (Λονδίνο) Λτδ («BCL») στο Κατάστημα της Τράπεζας Κύπρου Λτδ («BOC UK Branch»). Αυτό δήλωσε στη StockWatch η Υπεύθυνη Επενδυτικών Σχέσεων του Συγκροτήματος Μαριάννα Παντελίδου σχολιάζοντας σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας.

Η μεταφορά, ανέφερε η κα Παντελίδου, θα περιορίσει το κόστος λειτουργίας της Τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποδεσμεύοντας, παράλληλα, τα ρυθμιστικά κεφάλαια που χρειάζονταν για τη θυγατρική της Τράπεζας (BCL). Τα κεφάλαια αυτά, πρόσθεσε η αξιωματούχος της Τρ. Κύπρου, μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα εάν περιέλθουν στο ενεργητικό του Συγκροτήματος αντί να είναι δεσμευμένα.

Η κα Παντελίδου τόνισε, επίσης ότι ο αριθμός των καταστημάτων της Τράπεζας δεν πρόκειται να αλλάξει παραμένοντας στα επτά. Επισήμανε τέλος ότι από την μεταφορά δεν προκύπτουν λογιστικές αλλαγές χωρίς όμως να προσδιορίσει το μέγεθος των κεφαλαίων που θα αποδεσμευτούν από την μεταφορά εργασιών.

Την Τρίτη ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Συγκροτήματος εκφράζοντας ανησυχίες για τους δείκτες ποιότητας ενεργητικού, τα επισφαλή δάνεια και την οικονομική αβεβαιότητα. Ο οίκος εξέφρασε ιδιαίτερες ανησυχίες για το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας, επισημαίνοντας την ισχύ των συντεχνιών και την ΑΤΑ. Σε ανακοίνωση της η Τράπεζα αναφέρει ότι δεν αναμένει αρνητικές επιπτώσεις από την υποβάθμιση.

Μετά τις μεγάλες χθεσινές απώλειες η μετοχή της Τράπεζας έκλεισε σήμερα στη £1.27 με μικρή άνοδο 0.8%.