You are here

CFA Cyprus: Μάχη για προσέλκυση προσωπικού

27/08/2022 06:00

Οι εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα, δίνουν μάχη για να διατηρήσουν και να προσελκύσουν εξειδικευμένο προσωπικό, αναφέρει ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου Άλκης Χατζηττοφής.

Σε συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Χατζηττοφής σημειώνει ότι υπάρχουν προκλήσεις μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα, όπως ο ψηλός πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, το ενεργειακό κόστος και άλλα.

Σε συνδυασμό με τη «μεγάλη παραίτηση», προσθέτει, «οι προκλήσεις αυτές άφησαν τις εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα στη μάχη για να διατηρήσουν και να προσελκύσουν εξειδικευμένο προσωπικό».

Ο πρόεδρος του CFA Cyprus, αναφέρεται και στην περιβαλλοντική και κοινωνική διακυβέρνηση (ESG), που έχει ανεβεί στην ατζέντα τα τελευταία δέκα χρόνια, εξηγώντας ότι εκτός από τα οφέλη που επέφερε μέσω επενδύσεων, έχει επιφέρει και προκλήσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως η αύξηση και αλλαγή κανονισμών, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Χατζηττοφής, περιλαμβάνει στις κυριότερες προκλήσεις του συνδέσμου τη συνεχή υποστήριξη των μελών του, για επίτευξη της κοινωνικής πρωτοβουλίας, ενώ ακόμη μια πρόκληση θεωρείται η διατήρηση του επιπέδου συμμετοχής των μελών του CFA, η οποία διατηρεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σήμερα.

Κύρια πρόκληση για τον σύνδεσμο, επισημαίνει ο κ. Χατζηττοφής, είναι να διασφαλιστεί ό,τι επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα και ταυτοχρόνως να συνεχιστεί η εξέλιξη για κοινωνική προσέγγιση, μέσω της συνεχιζόμενης στήριξης των μελών του συνδέσμου.

Μέσω της πρωτοβουλίας Advocacy, ο σύνδεσμος προγραμματίζει συναντήσεις με ρυθμιστικούς και κυβερνητικούς φορείς για παροχή τεχνικής υποστήριξης, αναφέρει ο κ. Χατζηττοφής.

Ο νέος πρόεδρος του συνδέσμου προσθέτει πως οι τέσσερις ειδικές επιτροπές Advocacy, CFA Research Challenge, Financial Literacy και η νεοσύστατη DEI (Diversity, Equality, and Inclusivity), στοχεύουν να προσεγγίσουν διαφορετικά τμήματα της κοινότητας, όσον αφορά την κοινωνική συνεισφορά.

Ο κ. Χατζηττοφής αναφέρεται ακόμη στις δράσεις του συνδέσμου για την καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Ο CFA Cyprus έχει σήμερα ξεπεράσει τα 200 μέλη, τα οποία κατέχουν όλα την πιστοποίηση του CFA Institute. Ο σύνδεσμος έχει πρόσφατα βραβευτεί με το βραβείο «Most Outstanding Society», του Ινστιτούτου CFA, στην κατηγορία 150 – 349 μέλη, μια παγκόσμια αναγνώριση για τον σύνδεσμο κα τα μέλη του.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Μ.Κ.