You are here

CLA: Η κρίση πλήττει το Amathus

18/11/2009 10:07
Συρρίκνωση ύψους 20% καταγράφει την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου 2009 ο κύκλος εργασιών του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Claridge.

Όπως αναφέρεται στην ενδιάμεση κατάσταση διαχείρισης της εταιρείας που αφορά την περίοδο 1η Ιουλίου μέχρι 17 Νοεμβρίου, οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης στο τουρισμό, επηρέασαν αρνητικά τα εισοδήματα του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel στην Πάφο για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Η μείωση στον κύκλο εργασιών σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ύψους €1,4 εκ. αποδίδεται κυρίως στην εξάρτηση του ξενοδοχείου από την αγγλική και ρωσική αγορά. Οι αφίξεις τουριστών από αυτές τις αγορές την καλοκαιρινή περίοδο σημείωσαν σημαντική μείωση.

Το κέρδος από εργασίες του ξενοδοχείου για τη περίοδο που γίνεται αναφορά έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κυρίως λόγω των μειωμένων πωλήσεων καθώς επίσης και στην ανελαστικότητα ορισμένων άμεσων σημαντικών εξόδων, όπως το κόστος του προσωπικού, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και τα έξοδα πωλήσεων και προώθησης του ξενοδοχείου.

Ανάπτυξη και διάθεση ακινήτων

Όσον αφορά την πλήρως εξαρτημένη εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη και διάθεση ακινήτων, Amathus Vacation Ownership για την περίοδο που γίνεται αναφορά έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις πωλήσεις οικιστικών μονάδων αξίας €1,4 εκ. ενώ έχουν γίνει κρατήσεις για πωλήσεις άλλων τεσσάρων οικιστικών μονάδων, οι οποίες θα αναγνωρισθούν ως πωλήσεις με την υπογραφή συμβολαίων και την παράδοση τους στους ιδιοκτήτες που αν τελικά πραγματοποιηθούν αναμένεται να συμβεί εντός του 2009.

Η ζημιά της εταιρείας θα αυξηθεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρά τις πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν, κυρίως λόγω των υψηλών χρηματοδοτικών εξόδων της, τα οποία την αντίστοιχη περσινή περίοδο κεφαλαιοποιούνταν με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ενώ για το έτος 2009 αναγνωρίζονται στο λογαριασμό αποτελεσμάτων.

Η απόδοσης της συνδεδεμένης εταιρείας Leisure Holdings S.A., ιδιοκτήτριας του Amathus Beach Ηotel Rhodes έχει βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2009 αφού η τουριστική περίοδο στη Ρόδο ξεκινά κάθε χρόνο περί τα μέσα Απριλίου και τελειώνει το τέλος Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, τα αποτελέσματα της εταιρείας έχουν επηρεαστεί αρνητικά σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της κρίσης στον τουρισμό.

Όσον αφορά τις προοπτικές, η διεύθυνση της Claridge λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτιμά ότι το Συγκρότημα θα πραγματοποιήσει ζημιά για το έτος 2009, η οποία ζημιά αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με το 2008.

Γ.Χ.