You are here

Claridge: Ξεκαθαρίσματα στην έκτακτη συνέλευση

16/03/2015 13:54
Έξι συνήθη ψηφίσματα αναμένεται να τεθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας Claridge στις 7 Απριλίου 2015 με τα οποία θα γίνει ένα ξεκαθάρισμα για τα εκκρεμούντα θέματα της εταιρείας μετά από αίτημα μικρής μερίδας μετόχων.

Το αίτημα υποβλήθηκε μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Claridge στις 18 Φεβρουαρίου για αποδοχή της πρότασης της ΚΑ Olympic Lagoon Resort Limited για αγορά του ξενοδοχείου της εταιρείας Amathus Beach Hotel Paphos καθώς και 2 διαμερισμάτων στο Apollo Heights.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρώτο ψήφισμα απαιτεί την παραχώρηση οικονομικών στοιχείων προς τους μετόχους για το ξενοδοχείο Amathus Beach στη Ρόδο για τα έτη 2005-2014, το συνολικό αριθμό διανυκτερεύσεων καθώς και τις πληρότητες (καθαρή και μεικτή) σε ετήσια βάση για το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της εταιρείας για τα 10 τελευταία χρόνια, δηλαδή για τα έτη 2005 – 2014.

Επίσης, η μικρή μερίδα μετόχων ζητά να παραχωρηθεί η συμφωνία (ενοικιαστήριο έγγραφο) που υπάρχει για την άδεια χρήσης τεμαχίου γης εμβαδού 7.100 τ.μ. επί της παραλίας που βρίσκεται το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της εταιρείας, το οποίο χρησιμοποιείται από το ξενοδοχείο καθώς και οι λεπτομέρειες της εν λόγω συμφωνίας, όπως πληρωτέο ενοίκιο, αριθμός των ετών συμφωνίας, όροι κλπ. Επίσης, ζητούν να παραχωρηθούν οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η εταιρεία με διάφορους τουριστικούς πράκτορες δυνάμει των οποίων έχουν εισπραχθεί €6 εκ. από την εταιρεία με τον όρο να χρησιμοποιηθούν για τις ανακαινίσεις του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της εταιρείας καθώς επίσης και αποδεικτικά στοιχεία για την είσπραξη του εν λόγω αναφερομένου ποσού. Ακόμη, να παραχωρηθεί η συμφωνία διαχείρισης του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της Εταιρείας, με την Olympic Lagoon Hotels Ltd και η οποία αφορά την περίοδο 01/01/2014 – 31/12/2014 καθώς επίσης επεξηγήσεις για οποιαδήποτε νέα τελική συμφωνία που τυχόν έχει γίνει ή αν έχει με οποιοδήποτε τρόπο ανανεωθεί η προηγουμένως αναφερόμενη προσωρινή συμφωνία αλλά και το συμβόλαιο εργολαβίας ημερ. 01/12/2014 που υπογράφηκε μεταξύ της Εταιρείας και της Cybarco Ltd, το οποίο αφορά τις ανακαινίσεις του Amathus Beach Hotel Paphos, ιδιοκτησίας της Εταιρείας, ύψους €13 εκ.

Το δεύτερο ψήφισμα, αναφέρει όπως εξεταστεί αίτημα για υποβολή παραίτησης από το υφιστάμενο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και όπως προκηρυχθούν εκλογές για εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Το τρίτο, προνοεί όπως η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου με την οποία αποφασίστηκε η αποδοχή της προσφοράς της Invel Real Estate Management Ltd για αγορά από την εν λόγω εταιρεία του ποσοστού που κατέχει η Claridge Public Ltd στην εταιρεία Leisure Holding S.A. έναντι του ποσού των €1.730.400 ακυρωθεί και διά του παρόντος ψηφίσματος ακυρώνεται.

Το τέταρτο, αναφέρει όπως η απόφαση των 3 μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας με την οποία αποφασίστηκε η πώληση του Amathus Beach Hotel Paphos και 2 διαμερισμάτων στο Apollo Heights προς την K.A. Olympic Lagoon Resort Ltd έναντι του ποσού των €35 εκατομμύρια, ακυρωθεί και με το ψήφισμα αυτό ακυρώνεται.

Το πέμπτο, αναφέρει ότι όπως σε περίπτωση που το σύνηθες ψήφισμα αρ. 4 ψηφιστεί ως έχει, να προκηρυχθούν προσφορές με διαφανείς διαδικασίες στις οποίες θα συμμετέχει και εκπρόσωπος των μικρομετόχων για να πωληθεί το ξενοδοχείο Amathus Beach Hotel Paphos προς το μεγαλύτερο προσφοροδότη.

Το έκτο, προνοεί όπως διενεργηθεί οικονομικός έλεγχος των λογαριασμών της Εταιρείας για τα τελευταία 10 χρόνια, δηλαδή από το 2005 – 2014, από ανεξάρτητους ελεγκτές. Ο έλεγχος αυτός θα περιλαμβάνει αναλυτική κατάσταση εσόδων, εξόδων, δανεισμών κλπ της Εταιρείας και θα πρέπει να περιλαμβάνει έκθεση των ανεξάρτητων ελεγκτών για τυχόν κακοδιαχείριση ή και για καταδολίευση των μετόχων.