You are here

CTC: Εξαγορά Foodpax από Argosy

06/06/2018 12:40

Η θυγατρική της CTC, Argosy Trading Company Ltd έχει συμφωνήσει να εξαγοράσει από την Foodpax τη δραστηριότητα εισαγωγής και εμπορίας κατεψυγμένων προϊόντων ως δρώσα οικονομική δραστηριότητα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η συναλλαγή αφορά την ανάληψη από την Argosy των υποχρεώσεων της Foodpax προς τους εμπορικούς της πιστωτές ύψους περί των €960 χιλ, την απόκτηση από την Argosy των αποθεμάτων της Foodpax ύψους €656 χιλ. ως και της εμπορικής φήμης και πελατείας, τη μεταβίβαση στην Argosy του εξοπλισμού, οχημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται στην επιχείρηση συνολικής αξίας €205 χιλ. περίπου και τη μεταφορά των εργοδοτουμένων κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής από τη Foodpax στην Argosy.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για τη συναλλαγή δεν θα καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα, αλλά με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, ενεργητικού και παθητικού που έχουν αναληφθεί, προκύπτει υπεραξία ύψους περίπου €100 χιλ.

Η Foodpax δραστηριοποιείται τόσον στον τομέα του λιανεμπορίου όσο και στον τομέα HORECA (Hotels, Restaurants, Cafeterias).

Όπως τονίζεται, η συναλλαγή αυτή αποσκοπεί στην επέκταση και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Argosy στον τομέα εμπορίας κατεψυγμένων ειδών, αφού θα εμπλουτίσει την γκάμα των προσφερόμενων προϊόντων της και με τις συνέργειες που αναμένεται να επιτευχθούν, θα βελτιώσει τα λειτουργικά της αποτελέσματα.

Η απόφαση λήφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Argosy, μετά από εξέταση επιχειρηματικού σχεδίου που ετοίμασε η διεύθυνση της εταιρείας.

Η Foodpax δραστηριοποιείται από το 1969 με δικά της εγγεγραμμένα εμπορικά σήματα, τα οποία μεταφέρονται στην Argosy. Ο ετήσιος κύκλος των αποκτηθεισόμενων εργασιών ανέρχεται στα €3,3 εκ.

Γ.Χ.