You are here

CTC: H εκποίηση Christis έριξε τα κέρδη

30/08/2007 10:42
Μειωμένη καταγράφεται η κερδοφορία της εταιρείας Cyprus Trading Corporation (CTC) το πρώτο εξάμηνο του 2007. Συγκεκριμένα, τα κέρδη από £1,89 εκ. πέρσι περιορίστηκαν στο £1,2 εκ. Το κέρδος ανά μετοχή περιορίστηκε στο 1,31 σεντ από 2,05 σεντ πέρσι.

Ο κύκλος εργασιών της CTC το πρώτο εξάμηνο έφθασε τα £118,5 εκ. σε σύγκριση με £69,5 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2005, σημειώνοντας αύξηση £49 εκ. ή 70,6%. Ο κύκλος εργασιών από συνεχιζόμενες δραστηριότητες έφθασε τα £112,2 εκ. Αύξηση σημείωσαν όλοι οι τομείς των δραστηριοτήτων του Συγκροτήματος. Ο κύκλος εργασιών της CTC περιλαμβάνει και τον τζίρο της θυγατρικής Ermes Department Stores και της Fashionlink.

Η μείωση στην κερδοφορία της εταιρείας του Ομίλου Σιακόλα οφείλεται στην εκποίηση της θυγατρικής εταιρείας Christis Dairies, η οποία όμως δεν είναι επαναλαμβανόμενη. Με την ολοκλήρωση της πώλησης της Christis στην ελληνική εταιρεία Vivartia, έχει διαγραφεί το ποσό των £606.496 που αφορούσε εμπορική εύνοια, που παρουσιαζόταν στα βιβλία της CTC από την απόκτηση της Christis. Τα αποτελέσματα της CTC έχουν επιβαρυνθεί επίσης με ποσό £1,2 εκ., που αντιπροσωπεύει το μερίδιο της CT από τη ζημιά στα βιβλία της Όλυμπος από την πώληση της Christis.

Προοπτικές

Η εταιρεία εκτιμά ότι με βάση τη μέχρι τώρα πορεία των εργασιών του Συγκροτήματος και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της δεύτερης εξαμηνίας, τόσο του Συγκροτήματος, όσο και των συνδεδεμένων εταιρειών, τα αποτελέσματα για το δωδεκάμηνο του 2007 αναμένεται να είναι σημαντικά βελτιωμένα σε σχέση με τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2006 (κέρδη £5,6 εκ.).

Γ.Χ.