You are here

CTC: Πωλεί την Christis στα 29 σεντ

14/12/2006 10:45
Στα 29 σεντ ανά μετοχή διαμορφώνεται η τιμή πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην Christis Dairies, η Cyprus Trading Corporation και ο Όμιλος Σιακόλα. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας CTC, του Ομίλου Σιακόλα και της Δέλτα Συμμετοχών (Vivartia) υπογράφτηκε οριστική συμφωνία για την πώληση του 46% των μετοχών Christis Dairies Public Ltd. Μετά την ολοκλήρωση του Οικονομικού και Νομικού ελέγχου (Due Diligence), η τελική τιμή έχει διαμορφωθεί και καθορισθεί στα 29 σεντ ανά μετοχή. Η συμφωνία υποβάλλεται προς έγκριση στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού της Κύπρου (ΕΠΑ), σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Εφόσον εξασφαλισθεί η έγκριση της συμφωνίας από την ΕΠΑ, η Vivartia ανέλαβε να προβεί στην υποβολή Δημόσιας Πρότασης εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της Christis Dairies Public Ltd στην ίδια τιμή των 29 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με τους σχετικούς χρηματιστηριακούς κανονισμούς.

Συμφωνία και με Carrefour

Η γαλακτοβιομηχανία Christis όπως ανακοινώθηκε στις 29/11 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο συνομολόγησης συμφωνίας με την πολυεθνική εταιρεία Carrefour, για την προώθηση του παραδοσιακού κυπριακού προϊόντος - του χαλουμιού. Ήδη ειδικό κλιμάκιο έχει επιθεωρήσει και εγκρίνει τη Βιομηχανία Christis για την παραγωγή Χαλουμιού και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων που θα προωθήσει η Carrefour, για διάθεση σε διάφορες αγορές του κόσμου όπου διατηρεί μεγαλοκαταστήματα.

Η γαλακτοβιομηχανία Christis είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Κύπρο με ετήσιο τζίρο £25 εκ. Εισήχθη στο ΧΑΚ τον Απρίλιο του 2001. Η Δέλτα Συμμετοχών ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα με ηγετικά μερίδια στους τομείς των φρέσκων γαλακτοκομικών προϊόντων, των φρέσκων χυμών, των καταψυγμένων τροφίμων, της παραγωγής έτοιμων φαγητών και των υπηρεσιών μαζικής εστίασης, με παράλληλη ισχυρή παρουσία σε πολλές αγορές της Ν.Α. Ευρώπης. Είναι μέλος τους ΧΑ από το 1990.

Η μετοχή της Christis, η κεφαλαιοποίηση της οποίας ανέρχεται στα €25,16 εκ. έκλεισε χθες στα €0,44.

Της Γεωργίας Χαννή