You are here

Δεν βγήκε άσπρος καπνός για το 15%

14/01/2021 13:32

Δεν βγήκε άσπρος καπνός από τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, με τις εργοδοτικές οργανώσεις και τους συνδέσμους, αναφορικά με το αίτημα τους για κατάργηση του πλαφόν του 15% και των 20 ατόμων που δικαιούται να έχει φυσική παρουσία στις εταιρείες.

Όπως δήλωσε στη StockWatch ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, για την ώρα τα δεδομένα παραμένουν ως έχουν λόγω του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας.

«Αν και προβληματίσαμε τον κ. Ιωάννου περιγράφοντας τις δυσλειτουργίες που προκαλεί το μέτρο στις εταιρείες εντούτοις ο Υπουργός θεωρεί ότι η επιδημιολογική εικόνα δεν επιτρέπει για την ώρα περαιτέρω χαλαρώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, ο Υπουργός Υγείας θα παραπέμψει το αίτημά τους στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία η απόφαση θα ληφθεί συλλογικά και όχι μόνο για τον τομέα των υπηρεσιών, αλλά και για άλλους οργανισμούς που υπέβαλλαν παρόμοια  αιτήματα, σε συνάρτηση πάντα με τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα του Covid – 19. 

Στο ίδιο μοτίβο και τα όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής ο οποίος είπε ότι «ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του λόγω και των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε δικηγορικά, λογιστικά και ελεγκτικά γραφεία, ενώ όπως μας είπε, η επιδημιολογική κατάσταση για την ώρα δεν επιτρέπει διαφοροποίηση του μέτρου, διότι στόχος των μέτρων είναι να περιοριστούν οι επαφές και η πιθανότητα διασποράς του ιού».

Η συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και τις εργοδοτικές οργανώσεις έγινε μέσω τηλεδιάσκειψης.

Για την ώρα ισχύει το μέτρο σύμφωνα με τον διάταγμα το οποίο επιτρέπει την παρουσία μόνο του 15% του συνόλου των εργαζομένων, με πλαφόν τα 20 άτομα, στο χώρο εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ, ΚΕΒΕ και οι σύνδεσμοι Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), Κυπριακού Ναυτιλιακού  Συμβουλίου (ΚΝΕ) και ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) απέστειλαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζητώντας να εγκρίνει την φυσική παρουσία σε κάθε επαγγελματικό υποστατικό μέχρι του 25% των εργαζομένων που κανονικά στεγάζονται, χωρίς καθορισμό ανώτατου αριθμού.

Της Ηρώς Ευθυμίου