You are here

Διαζύγιο για Options και Cassoulides

22/11/2010 11:08
Την πώληση των τυπογραφικών της δραστηριοτήτων αποφάσισε η Options Cassoulides για να μειώσει τα χρέη της εταιρείας και να επικεντρωθεί στην ιατρική επικοινωνία και στα συνέδρια. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η εταιρεία «εξέτασε το ενδεχόμενο και αποφάσισε να προχωρήσει στην απόσχιση του τυπογραφικού τομέα με την πώληση όλων των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένων όλων των ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού που διαθέτει ο τομέας».

Η εταιρεία είναι προϊόν συγχώνευσης της Options Eurocongress Ltd και J.G. Cassoulides & Sons Ltd. Η συγχώνευση των δύο ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2000 με στόχο την αξιοποίηση των συνεργιών μεταξύ των δύο.

Το 2008 ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας, Γιάννος Κασουλίδης, πώλησε το 29% της εταιρείας στην Aspis Holdings, που κατέχει σήμερα το 9% της Options.

Μεγαλομέτοχοι της Options είναι επίσης ο Παύλος Σαββίδης (23%) και ο Ανδρέας Δράκος (17%).

Η σημερινή ανακοίνωση της Options αναφέρει ότι για την πώληση των τυπογραφικών της εργασιών, «προχώρησε σε διαπραγματεύσεις με τη διευθυντική ομάδα του Συγκροτήματος που ασχολείται με τον τομέα (management buyout), για την πώληση της εταιρείας Ι.Γ. Κασουλίδης & Υιος Λτδ και των θυγατρικών και συνδεδεμένων εταιρειών αυτής».

Σύμφωνα με την Options, «η πώληση θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση τραπεζικών δανείων και διευκολύνσεων που βαρύνουν σήμερα το Συγκρότημα».

Το 2009 τα καθαρά χρηματοδοτικά έξοδα της εταιρείας έφθασαν το €1,1 εκ.

Η Options κατέγραψε ζημιές €5,2 εκ. το 2009 και €4,2 εκ. το 2008. Με βάση τα αποτελέσματα του 2009, η μόνη δραστηριότητα της που ήταν κερδοφόρα ήταν οι τυπογραφικές εργασίες.

Η εταιρεία αναφέρει σήμερα ότι «έχει ανατεθεί σε ειδικούς η συνολική επεξεργασία της πρότασης και η μεθοδολογία εκτέλεσής της. Η τελική πρόταση υπόκειται στην έγκριση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μετόχων της Εταιρείας, την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει προς το σκοπό αυτό. Η ημερομηνία της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα ανακοινωθεί αργότερα».

Με την πώληση του τομέα των τυπογραφικών εργασιών το Συγκρότημα θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στις εργασίες του εξωτερικού που αφορούν:

• Την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα υπηρεσιών ιατρικής επικοινωνίας (medical communications events), προς το διεθνή ιατροφαρμακευτικό κλάδο με έδρα το Λονδίνο και γραφεία στη Λοζάνη, Νέα Υόρκη και Ντουμπάϊ.

• Τη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών για λογαριασμό διεθνών ιατροφαρμακευτικών εταιρειών με έδρα την Ταϊπέϊ και δραστηριότητες και γραφεία στη Σεούλ, Σανγκάϊ, Πεκίνο και Σιγκαπούρη.

• Εξειδικευμένα έντυπα που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Επίσης, η εταιρεία Options Cassoulides Plc είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εισηγμένης εταιρείας στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Λονδίνου Western & Oriental Plc, που δραστηριοποιείται σε δύο τομείς: στον τομέα της διαχείρισης επικοινωνίας και διοργάνωσης συνεδρίων (conferences and events management) και στον τομέα διοργάνωσης πολυτελών ταξιδιών.


• Μπες στη StockWatch από το κινητό σου με Vodafone live!


• Γραφτείτε στο νέο Νewsletter της StockWatch καταχωρώντας το email σας στη «λίστα email» στα αριστερά αυτής της σελίδας.