You are here

Digital fingerprint στα έγγραφα από το ΣΕΛΚ

20/04/2021 07:05

Βήματα προς την ψηφιοποίηση κάνει ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής.

Ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της νέας τεχνολογικής εποχής, ο ΣΕΛΚ προχωρεί στην εγκατάσταση ψηφιακών λύσεων, οι οποίες θα επιτρέπουν την ηλεκτρονική έκδοση, διαχείριση και διασφάλιση της γνησιότητας οποιουδήποτε εγγράφου, τοποθετώντας σε αυτό ψηφιακό αποτύπωμα (digital fingerprint), μέσω Blockchain.

Ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Κυριάκος Ιορδάνου δήλωσε στη StockWatch «ότι «μέσω της εφαρμογής βελτιώνουμε την ασφάλεια των πιστοποιητικών που κρατούν τα μέλη μας. Όλα τα πιστοποιητικά των μελών μας θα κωδικοποιούνται μέσω του Blockchain και το κάθε ένα θα έχει τη δική του «ηλεκτρονική ταυτότητα».

Με αυτόν τον τόπο, επισημαίνει, «είναι εύκολο να διαπιστώνουμε την αυθεντικότητα των πιστοποιητικών και επίσης αποφεύγεται ο κίνδυνος υποκλοπής και παραχάραξης τους. Είναι ένα βήμα προς την περαιτέρω αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση της λειτουργίας του Συνδέσμου και ακόμα ένα βήμα προς τον ψηφιακό του μετασχηματισμό συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής».

Η χρήση της τεχνολογίας Blockchain από το ΣΕΛΚ, θεωρείται ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς θα αυτοματοποιούνται πολλές εκ των τυποποιημένων και παραδοσιακών διαδικασιών ηλεκτρονικής έκδοσης, επικύρωσης και αποθήκευσης διαφόρων πιστοποιητικών και εντύπων.

«Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η τεχνολογική αναβάθμιση, ώστε να διευκολυνθεί το εργασιακό προσωπικό του ΣΕΛΚ, να έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση τα μέλη μας, αλλά και γενικά να διευκολυνθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες μας, εφόσον διάφορες διαδικασίες θα τύχουν αυτοματοποίησης», κατέληξε.

Της Γεωργίας Χαννή