You are here

Δικαστική δικαίωση Σιακόλα για $40,3 εκατ.

03/02/2021 13:05

Δεύτερη δικαίωση από δικαστήριο σε υπόθεση ύψους πέραν των $40 εκατ., ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο Όμιλος Σιακόλα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για υπόθεση δικαστικών αγώνων 35 ετών και αφορά τον κ. Νίκο Σιακόλα.

Όπως αναφέρεται κατά λέξη στην ανακοίνωση, «απορρίφθηκε εξ’ ολοκλήρου για δεύτερη φορά αγωγή του 1986 της Federal Bank of Lebanon s.a.l εναντίον  του Νίκου Κ.  Σιακόλα ως εγγυητή της ελληνικής Εταιρείας Hellas Eurotrade Ltd ύψους $ΗΠΑ 40,388,722.85 με έξοδα εναντίον της».

Προστίθεται πως, «στην καταληκτική του απόφαση ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας ανέφερε: “η απαίτηση της ενάγουσας απορρίπτεται με έξοδα εναντίον της ενάγουσας και υπέρ του εναγόμενου ως θα υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο”.

Με την  πιο πάνω παράγραφο δικαιώθηκε για δεύτερη φορά στις 26.1.2021 από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο γνωστός επιχειρηματίας Νίκος Κ. Σιακόλας στην αγωγή αρ. 747/1986 Federal Bank of Lebanon vs Νίκου Κ. Σιακόλα, για γεγονότα που διαδραματίσθηκαν το 1975 και 1976».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι, «το δικαστήριο διαπίστωσε για δεύτερη φορά 20 ολόκληρα χρόνια μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης δίκης, ότι η απαίτηση της Ενάγουσας Τράπεζας Federal Bank of Lebanon S.A.L., (που αρχικά ήταν για  ποσό πέριξ των $ΗΠΑ 598.729 ισχυριζόμενο υπόλοιπο λογαριασμού αλλά με την απαίτηση της  ενάγουσας για την πληρωμή σύνθετου τόκου από το 1977 τελικά ανήλθε στο ποσό των $ΗΠΑ 40,388,722.85), δεν είχε αποδειχθεί αφού «…….η ενάγουσα χρέωνε τον λογαριασμό της Hellas Eurotrade Ltd με σωρεία παράνομων και αντισυμβατικών τόκων και προμηθειών και χειριζόταν τις ισοτιμίες κατά το δοκούν με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να τεκμηριώσει την θέση της ότι η Hellas Eurotrade Ltd, της οφείλει το αιτούμενο ή οποιοδήποτε άλλο ποσόν δυνάμει του εν λόγω λογαριασμού».

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του Ομίλου Σιακόλα.