You are here

Δήλωση Μ. Δημητριάδη για ΚΑ

09/01/2015 21:10
«Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εκφράζει τη λύπη του για την αναστολή της λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να κηρύξει παράνομες τις κρατικές ενισχύσεις που παραχωρήθηκαν στην εταιρεία με τις αποφάσεις του 2012», αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων, ως το αρμόδιο Υπουργείο, διαβεβαιώνει ότι η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου παραμένει σε ψηλά επίπεδα. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που καλύπτουν τις αεροπορικές μεταφορικές ανάγκες της Κύπρου με άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού, η προσπάθεια επικεντρώνεται στην αύξηση των πτήσεων σε ετήσια βάση από όλες τις υφιστάμενες αερογραμμές που πετούν από και προς τη Κύπρο. Ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 70 ενώ το μερίδιο αγοράς των Κυπριακών Αερογραμμών δεν ξεπερνά το 10%.

Ειδικότερα, θα πρέπει να αναφερθούν τα ακόλουθα:
- Για όλους τους προορισμούς, προς τους οποίους είχαν πτήσεις οι Κυπριακές Αερογραμμές, εξακολουθεί να υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση που εξυπηρετείται από τουλάχιστον μία ή δύο αεροπορικές εταιρείες. Για δύο προορισμούς που αφορούν στο Παρίσι και το Άμστερνταμ, υπάρχει δυνατότητα καθημερινής σύνδεσης μέσω ενός σημείου μεταβίβασης, ενώ για τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η επιβατική κίνηση είναι αυξημένη, προβλέπεται απευθείας σύνδεση.

- Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την εισαγωγή πρόσθετων πτήσεων μεταξύ προορισμών τους οποίους εξυπηρετούσαν οι Κυπριακές Αερογραμμές. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την εισαγωγή νέων δρομολογίων.

- Το Υπουργείο προχωρά με την εφαρμογή της πολιτικής ανοικτών αιθέρων και βελτίωσης διακρατικών συμφωνιών σε αριθμό προορισμών στη Μέση Ανατολή για τους οποίους υπάρχει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η Κυβέρνηση ξεκινά άμεσα τις ενέργειες για τη διερεύνηση της πιθανότητας δημιουργίας μιας νέας τοπικής αεροπορικής εταιρείας, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα φέρει το όνομα και το λογότυπο των Κυπριακών Αερογραμμών.