You are here

Εγγράφονται λιγότερες αλλά πιο ποιοτικές εταιρείες

09/03/2019 07:00

Πτώση για έκτο συνεχή μήνα καταγράφουν οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία του εφόρου εταιρειών και επίσημου παραλήπτη, με τους φορείς της αγοράς ωστόσο να επισημαίνουν ότι εγγράφονται πιο λίγες αλλά πιο ποιοτικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Φεβρουάριο του 2019 οι αιτήσεις για εγγραφές ανήλθαν στις 1057 από 1203 τον Φεβρουάριο του 2018, σημειώνοντας μείωση 12,1%.

Τον Ιανουάριο, η μείωση διαμορφώθηκε στο 10,2%.

Ο CEO της Baker Tilly Μάριος Κλείτου σημειώνει ότι «παρόλο που παρατηρείται γενική μείωση στον αριθμό των εταιρειών, καταγράφεται σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των εταιρειών που εγγράφονται στην Κύπρο οι οποίες είναι πιο μεγάλες σε μέγεθος και με φυσική παρουσία στην Κύπρο και εργοδότηση προσωπικού. «Αυτό είναι που επιθυμούμε για την Κύπρο, δηλαδή εταιρείες που θα έχουν φυσική παρουσία και να εργοδοτούν προσωπικό», τονίζει.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), Μιχάλης Μιχαήλ δήλωσε στη StockWatch ότι το σημαντικό δεν είναι το πόσες εταιρείες εγγράφονται αλλά το μέγεθος, η ποιότητα και η δραστηριότητά τους», επισημαίνοντας ότι είναι αρκετά ικανοποιητικός ο αριθμός των εταιρειών που έχουν φυσική παρουσία στην Κύπρο».

Το 2018 οι αιτήσεις για εγγραφές εταιρειών στην Κύπρο αυξήθηκαν κατά 6,3% φθάνοντας στις 14.511 από 13.651 το 2017.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων εταιρειών στην Κύπρο ανέρχεται στις 217.974.

Της Γεωργίας Χαννή