You are here

Εκκλησία: Όχι, σε πώληση BOCY

12/04/2007 19:00
Πλήρη στήριξη στη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθεί η Τρ. Κύπρου έδωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά από συνάντηση που είχε με την ηγετική πυραμίδα της τράπεζας. «Η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της εθνικής μας οικονομίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μετά το τέλος της παρουσίασης που έκανε στην Ιερά Σύνοδο η Διοίκηση της Τραπέζης Κύπρου. «Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχιστεί η πολύ επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας και όποια στήριξη χρειαστεί από την εκκλησία θα την έχει, για το καλό του τόπου και του λαού μας», πρόσθεσε.

«Δεν είμαι απλά ευχαριστημένος, αλλά ενθουσιασμένος από την επιτυχημένη πορεία της Τράπεζας και όσα μας παρουσίασε η Διοίκηση της σχετικά με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της, τα στρατηγικά της σχέδια και τις προοπτικές που προδιαγράφονται» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σε ερώτηση αν θα πωλούσε ποτέ η εκκλησία τις μετοχές που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου η απάντηση του Αρχιεπισκόπου ήταν κατηγορηματική «Ασφαλώς όχι. Η επένδυση σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη επένδυση». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ούτε θα αγοράσει άλλες μετοχές η Εκκλησία στο παρόν στάδιο γιατί η μετοχή «έχει ακριβύνει».

Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως για την πρόσφατη αγορά μετοχών της Ελληνικής από τη Marfin Popular Bank η Αρχιεπισκοπή έχει λάβει δάνειο. Με την αγορά, το ποσοστό της Εκκλησίας στην Ελληνική ανέβηκε στο 24% περίπου.

Η σημερινή συνάντηση έγινε επ’ ευκαιρία της Συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου, όπου ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από την Διοίκηση της Τράπεζας να ενημερώσει τη Σύνοδο για την πορεία των εργασιών του Συγκροτήματος, τις προοπτικές και τα στρατηγικά σχέδια. Από την πλευρά της Τρ. Κύπρου στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Ελευθέριος Ιωάννου, ο αντιπρόεδρος Ανδρέας Αρτέμη, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της τράπεζας Ανδρέας Ηλιάδηςς, ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής Χαρίλαος Σταυράκης και ο Πρώτος Γενικός Διευθυντής Γιάννης Κυπρή.

Υπενθυμίζεται ότι η Εκκλησία της Κύπρου είναι κύριος μέτοχος της Τράπεζας κατέχοντας ποσοστό της τάξης του 5% περίπου. Ο μεγαλύτερος μέτοχος της Τρ. Κύπρου είναι η Marfin Popular Bank με ποσοστό γύρω στο 8%.

Γ.Χ.