You are here

Έκρηξη στις επενδύσεις

10/07/2006 12:36
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον σημειώνεται στην Κύπρο, δύο χρόνια μετά την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για επενδύσεις στην Κύπρο αλλά και το άνοιγμα των κυπριακών εταιρειών προς το εξωτερικό, σκιαγραφούν τη νέα εικόνα της παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος της Marfin στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Λαϊκής που ακολούθησε τη φυγή του Κίκη Λαζαρίδη από το πηδάλιο του Ομίλου, η συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου και το ενδιαφέρον της Κύπρου για εξαγορά της Εμπορικής, συνθέτουν το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό παζλ του παρόντος τραπεζικού σκηνικού.

Ανοίγματα Σιακόλα

Το θετικό επενδυτικό κλίμα, δεν φαίνεται να άφησε απ’ έξω και τον Όμιλο Σιακόλα. Όπως ήδη ανακοίνωσε στις 26 Μαΐου, βρίσκεται πολύ κοντά στη συνομολόγηση συμφωνίας με την οποία η Woolworth θα πωλήσει όλες τις μετοχές που κατέχει στην ITTL Trade Tourist & Leisure Park Ltd, που είναι 100% εξαρτημένη της εταιρείας. Όπως σημειώνεται σε σημερινή ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στο ΧΑΚ, στο παρόν στάδιο συζητείται μεταξύ των νομικών συμβούλων της Woolworth και της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Εταιρείας που θα αγοράσει τις εν λόγω μετοχές, το κείμενο της συμφωνίας. Η εταιρεία θα είναι σε θέση να προβεί σε νέα ανακοίνωση μέσα στο μήνα Αύγουστο 2006. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της StockWatch, ο αγοραστής των μετοχών θα είναι ευρωπαϊκό ταμείο συντάξεων.

Διαπραγματεύσεις με Carrefour – Μαρινόπουλος

Ο όμιλος Σιακόλα, ανακοίνωσε ακόμη σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ITTL και Woolworth με το συγκρότημα Carrefour-Μαρινόπουλος, βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και θα υπάρξει ανακοίνωση μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες.

Η επικείμενη συμφωνία με το συγκρότημα Carrefour - Μαρινόπουλος, αφορά την παραχώρηση προς αυτούς χώρων για λειτουργία δύο μεγάλων υπεραγορών, μίας στο Shacolas Emporium Park (στην Αθαλάσσας) και μίας στο Εμπορικό Κέντρο Έγκωμης στη Λευκωσία.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης την πώληση προς αυτούς του εξοπλισμού και των αποθεμάτων του Τμήματος Τροφίμων στα επτά πολυκαταστήματα Debenhams, τα οποία ανήκουν στην Ermes Department Stores.

Γ.Χ.